HIFK - KalPa 10.12.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 12/10/2013
Jaa tämä...

Joutuuko KalPa uudelleen HIFK:n teurastamaksi?

HIFK – KalPa, merkki 1, kerroin 1,58 Expekt

Expektin kertoimet otteluun 1,58 | 4,40 | 4,50 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään neljän ottelun kierros, Kuopion KalPa matkustaa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. HIFK sekä KalPa kohtasivat itseasiassa hetki sitten Kuopiossa ja silloinhan HIFK nappasi täydet pisteet mukaansa vaatimattomalla voitolla 1-6 numeroin. Voidaankin heti seuraavassa lauseessa kertoa se, että HIFK on tällä hetkellä Liigan kuumin joukkue yhdessä Kärppien kanssa. HIFK oli ennen maajoukkuetaukoa mauton, hajuton ja vain joukkueellinen surffailijoita, mutta maajoukkuetauon jälkeen HIFK on ollut kuin uudesti syntynyt. Vai mitä sanotte siihen, että kolmen edellisen ottelun maaliero helsinkiläisten kohdalla on 13-2? Niinpä, siihen ei tarvitse sanoa mitään.

KalPan viisi edellistä ottelua sisältävät kaksi voittoa, mutta valitettavasti KalPa on pystynyt vain kotonaan saalistamaan voittoja. Toiseksi edellisellä kierroksella napattu kotivoitto Pelicansista oli KalPalle äärimmäisen tärkeä, mutta muuten ilonaiheet ovat kuopiolaisten kohdalla olleet vähissä. KalPahan on edellisen kerran vieraissa juhlinut Ässiä vastaan ja tuo otteluhan pelattiin kuukausi sitten. KalPa on tehnyt ylivoimaisesti vähiten maaleja koko Liigassa. KalPan suurin ongelma kokonaisuudessan onkin hyökkäyspelaaminen. Lähes puolessa otteluista KalPa on maalinteossa onnistunut vain yhden kerran. Se on äärimmäisen surkea suoritus. Osasyy on tietenkin siinä, että KalPa on kärsinyt valtavista loukkaantumisongelmista. Tästäkin ottelusta KalPalta sivussa ovat esimerkiksi Sami Kapanen, Luke Pither, Rastislav Pavlikovsky sekä Janne Kolehmainen.

HIFK on tällä hetkellä siinä tilanteessa, että vastustajana saisi olla joko Kärpät tai Tappara, jotta voisi realistisesti edes harkita kotijoukkueen voittoputken päättymistä! HIFK:llahan on myös KalPan tavoin loukkaantumisia, mutta millään tavalla se ei ole jäällä näkynyt. HIFK:lta sivussa tästä ottelusta ovat esimerkiksi Niko Piiparinen, Mikko Kurvinen, Roope Talaja, Juuso Salmi sekä Matti Kuparinen. Ryan Thang hankittiin puolestaan Helsinkiin tuomaan lisää leveyttä kotijoukkueen kokoonpanoon. Toistaiseksi jenkkihyökkääjä ei ole maaleilla juhlinut, mutta toisaalta suurta valittamisen aihettakaan HIFK:n uusin hankinta ei ole itsestään jättänyt. Revanssihenkeä on varmasti tässä ottelussa tiedossa, mutta kotiedun sekä hurjan vireen takia HIFK on syytä jälleen poimia vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas