HIFK - Kärpät 3.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/03/2014
Jaa tämä...

HIFK sekä Kärpät metsästämään paluuta takaisin voittojen pariin.

HIFK – Kärpät, merkki 2, kerroin 2,35 Sportingbet
HIFK – Kärpät ML, merkki 2, kerroin 1,80 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 2,45 | 4,10 | 2,35 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään täyden seitsemän ottelun kierros, Helsingissä yhteen iskevät äärimmäisen mielenkiintoisessa ottelussa HIFK sekä Oulusta vieraaksi saapuva Kärpät. Lähtökohdat ovat niin HIFK:n kuin Kärppien osalta tätä ottelua ajatellen erikoiset, sillä molemmilla joukkueilla on alla tappiot. HIFK hävisi edellisellä kierroksella Jokereiden isäntänä 1-2 maalein, kun taas oululaisilla on alla 4-3 numeroin jatkoaikatappio Hämeenlinnasta. HIFK oli ennen uudenvuoden vaihtumista erinomaisessa pelivireessä, mutta toisaalta Kärpät on puolestaan dominoinut Liigaa tällä kaudella täydellisesti, vaikka edellisellä kierroksella HPK olikin oululaisia parempi. Kärpistä on tehty huippuorganisaatio ja nyt se on alkanut tuottamaan tulosta. Kärppien runkosarjan voittoa ei todennäköisesti taida enään mikään muu seura uhata, sillä niin vakuuttavaa vierasjoukkueen meno on ollut.

HIFK:n yksi suurimpia ongelmia tulee tänään olemaan maalivahtitilanne, sillä Juuso Husso on pelaamassa nuorten maajoukkueen apuja Malmössä. HIFK:n maalilla tulee pelaamaan joko Joakim Lundström tai Antti Ore. Jälkimmäisenä mainittu maalivahti pelasi Jokereita vastaan, mutta toisaalta Joakim Lundström torjui Pelicansia vastaan Lahdessa nollapelin. Kärpät on tehnyt Liigassa ylivoimaisesti eniten maaleja, joten siinä mielessä kotijoukkueella tekemistä tänään tulee riittämään. Yksikään toinen muu seura ei ole vielä pystynyt viimeistelemään yli sataa maalia, kun taas oululaisilla kasassa on vaatimattomasti 114 maalia. Se kertoo tarpeeksi vierasjoukkueen tilanteesta. Juhamatti Aaltonen on ollut helsinkiläisille lähes mahdoton pysäytettävä, sillä hän on viimeistellyt jo kolme osumaa Punaisten verkkoon kuluvan sesongin aikana. Kärpät on samalla Liigan tehokkain ylivoimajoukkue, mutta toisaalta se tuskin kenellekään tulee yllätyksenä.

Lähtökohtaisesti tiedossa on kahden upean seuran välinen kohtaaminen, mutta täysin ansaitusti Kärpät on vieraissakin ennakkosuosikin asemassa. Kärpäthän lähtee tähän otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla Ville Pokkaa sekä Saku Mäenalasta lukuunottamatta. Kyseinen kaksikko on pelaamassa Ville Husson tapaan nuorten maajoukkueen otteluita. HIFK:n poissaolijoiden listahan on huomattavasti pidempi kuin vierasjoukkueen, sillä poissa suurella todennäköisyydellä tästä ottelusta kotijoukkueelta ovat Matti Kuparinen, Juuso Salmi, Mikko Kurvinen, Niko Piiparinen sekä Roope Talaja. Kärpät on kuudestatoista vierasottelustaan saalistanut kolmetoista voittoa, joten samalla oululaisryhmä on luonnollisesti Liigan vaarallisin vierasjoukkue. HIFK on nostanut päätään surkean alkukauden jälkeen, mutta tänään pisteet lähtevät Ouluun. Kärpät nostetaan vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas