VIDEO: HIFK - Tappara finaaliottelun huippuhetket

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: Liiga
  • 17/04/2018
Jaa tämä...

Kotimaisen jääkiekon SM-liigan finaalit alkoivat tänään Helsingin jäähallissa pelatussa ottelussa jossa Helsingin IFK isännöi finaaliavauksessa Tampereen Tapparaa.

HIFK nousi ensimmäisen jääkiekkofinaalin perusteella vahvaksi ennakkosuosikiksi Suomen mestariksi. Kotijoukkue nöyryytti Helsingissä tuuliajolla ollutta Tapparaa avausfinaalissa 4–0. Ensimmäisestä vaihdosta asti näytti siltä, että Tapparan tankki on tyhjä pitkän seitsemänteen peliin venyneen Tapparan ja Kärppien välisen välieräsarjan jälkeen. Kirvesrintojen pelaajien henkinen lataus ei ollut sillä tasolla mitä vaaditaan finaaleissa. Sen myönsi myös Tappara valmentaja Jussi Tapola, joka voivotteli Nelonen Pro 2:n haastattelussa, että ” Kun optimaalisessa tilassa olevia pelaajia on vähän, peli näyttää juuri tuolta”.

HIFK hyödynsi Tapparan uneliaisuuden avauserän alussa ja lopussa. Ykkösketjun laitahyökkääjä Joonas Rask pyörähti maalin takaa tekemään 1–0, kun ottelua oli pelattu vain 52 sekuntia. Kolmosketjun laitahyökkääjän Jasse Ikosen 2–0-maali taas syntyi, kun ensimmäistä erää oli jäljellä 16 sekuntia. Näiden lisäksi IFK iski vielä kerran toisessa erässä sekä viimeisen vielä tyhjiin ennen päätössummeria.

Suomen mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa. Joukkueet kohtaavat seuraavaksi Tapparan kotikaukalossa Tampereella huomenna. Illan toisessa Liiga kamppailussa Oulun Kärpät kohtasi pronssiottelussa JYP:n. Raksilassa pelattu ottelu päättyi pienpetolauman 3 – 2 voittoon ja pronssijuhliin.

Lue myös:

VIDEO: Saravon Pekka ja vuoden 2016 kesähitti!
VIDEO: Tässäkö NHL:n runkosarjan komein koppi?