HIFK - Tappara 8.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/08/2014
Jaa tämä...

Tappara metsästämään tappioputken katkaisua Helsingissä.

HIFK – Tappara, merkki alle 4,5 maalia, kerroin 2,04 Unibet
HIFK – Tappara, merkki alle 5,5 maalia, kerroin 1,50 Unibet

Unibetin kertoimet otteluun 2,20 | 4,10 | 2,70 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigan ottelutarjontaa, kierroksen huippuottelussa Tappara matkustaa Helsinkiin testaamaan HIFK:n päivän vireen. Sarjataulukosta HIFK löytyy tällä hetkellä neljänneltä sijalta, kun taas Tappara löytyy toiselta sijalta. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on kaksitoista pistettä Tapparan eduksi. Kaiken kaikkiaan HIFK sekä Tappara tulevat tänään suurella todennäköisyydellä tarjoamaan erittäin vähämaalisen kohtaamisen. Tapparalle tämä ottelu on kuuden pisteen ottelu, sillä vierasjoukkueella on alla kahden ottelun mittainen tappioputki. Tappara tunnetaan erittäin hyvin puolustavana joukkueena ja samallahan maalivahtipeli vierasjoukkueella on huippuluokkaa. Tapparalle ollaan tähän mennessä tehty vain noin kahdeksankymmentä maalia ja sehän tarkoittaa Liigassa vähiten maaleja yhdessä Kärppien sekä HPK:n kanssa. Kahteen edelliseen otteluun Tapparalle ollaan viimeistelty yhteensä kahdeksan maalia, joten tänään jäällä tullaan varmasti näkemään ärsytetty tamperelaisseura.

HIFK:n erinomainen pelivire alkaa olla kotijoukkueen kohdalla historiaa, sillä helsinkiläisille on alkanut maalinteko olemaan yhä vaikeampaa ja vaikeampaa. Edelliseen kolmeen kotiotteluun HIFK on pystynyt voittamaan ainoastaan Kärpät ja muutenkin näissä kyseisissä otteluissa HIFK on kahdesti jäänyt vain korkeintaan kahteen tehtyyn maaliin. Tällä hetkellä HIFK käytännössä kulkee voitosta tappioon ja uudelleen samaa rataa. Noin kuukausi sitten HIFK kulki voitosta voittoon, mutta jälleen kotijoukkueen peliesitykset ovat alkaneet ailahtelemaan todella paljon. HIFK:lta puuttuvat ratkaisijat Juuso Puustisen sekä Corey Elkinsin jälkeen, joten siinä mielessä kotijoukkue tarvitsee jatkoa ajatellen ratkaisijoita myös muista kentistä. Tapparalla onnistumiset ovat kuitenkin jakautuneet huomattavasti laajemmalle alueelle, mutta kahdessa edellisessä ottelussa onnistumiset ovat tamperelaisten kannalta olleet todella vähissä. Tapparan puolustajiltahan on syytä odottaa vielä enemmän kuin mitä tähän mennessä tamperelaisten alakerta on saanut aikaan. Varsinkin Teemu Aalto lukeutuu Liigassa eniten laukoneiden puolustajien joukkoon.

HIFK sekä Tappara ovat aikaisemmilla kerroilla pelanneet käytännössä jokaisella kerralla maalin otteluita suuntaan tai toiseen ja varmasti samanlaista kamppailua on tiedossa myös tänään. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi HIFK:n voittoon 2-1 maalein. On oikeastaan tyhmää lähteä sanomaan, että maalin kamppailu on tiedossa suuntaan tai toiseen, koska käytännössä jokaisessa ottelussa lähtökohdat ovat juuri sellaiset. Joka tapauksessa Tappara tulee olemaan tänään varmasti se joukkue, joka tulee erittäin tiiviisti varjelemaan omaa maaliaan. Juha Metsola tulee todennäköisesti jatkamaan Tapparan maalilla, vaikka kolme ottelua Juha Metsola on pelannut tamperelaisten maalilla ilman täyttä pistepottia. Henkilökohtaisesti sanottuna uskon edelleen, että Jukka Rautakorpi luottaa Juha Metsolan torjuntoihin tässäkin ottelussa. Tapparallahan on muutamia tärkeitä poissaolijoita Ville Niemisen sekä Pekka Jormakan johdolla, mutta tavallaan sekin todennäköisesti lisää sen todennäköisyyttä, että maalit tulevat olemaan vähissä.

Veikkaussivut | Tuomas