Kristian Vesalainen tekee jääkiekkohistoriaa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: WEB
  • 21/02/2018
Jaa tämä...

Tänään koetaan historiallinen hetki Ruotsin jääkiekon pääsarjassa SHL:ssä, kun kentällä viilettää liigahistorian ensimmäinen 1999 – syntynyt pelaajaa. Mikä parasta kyseinen pelaaja on suomalainen tulevaisuuden lupaus Kristian Vesalainen.

Vasta 16 – vuotias Kristian Vesalainen pelaa tänään ensimmäinen virallisen miesten jääkiekko-ottelun. Erikoiseksi asian tekee sen, että nuorimies tekee debyyttiinsä kotimaisen Liigan sijaan Ruotsissa, ja vielä kaiken lisäksi sarjaa johtavan Frölunda Indiansin paidassa.  HIFK:n junioreista täksi kaudeksi ruotsalaisseura Frölundaan siirtynyt Vesalainen on pelannut alkukaudesta Ruotsin alle 20-vuotiaiden juniorisarjassa SuperElitissä. Todella raamikas (190cm / 92kg) hyökkääjä onkin iskenyt juniorisarjassa 14 ottelussa tehot 5 + 9 ja näin ollen vakuuttanut seurajohdon.  ”Hän on ollut U20-joukkueemme paras viime aikoina ja on hauska nähdä hänet. Kristian on syntynyt vuonna 1999, joten hän on erittäin nuori kaveri. Toivon, että tämä on hyvä kokemus niin hänelle kuin meille” – toteaa Frölundan apuvalmentaja Robert Ohlsson intiaanin kotisivuilla.

Vesalainen on tällä hetkellä yksi kuumimmista suomalaisista nimistä vuoden 2017 NHL:n varaustilaisuutta ajatellen. Mies on aiemmin esiintynyt scouteille muun muassa Ivan Hlinkan nimeä kantavassa muistoturnauksessa. Vesalaisen urakehitys on ollut melko vauhdikasta, sillä mies pelasi vielä kaudella 2013 – 14 vain muutamia otteluita B – nuorten Mestiksessä HJK:n riveissä. Yksi syy, miksi Vesalainen siirtyi HIFK:sta Frölundan riveihin on hänen agenttinsa, joka on sama kuin Artturi Lehkosella. Lehkonen lähti jo muutama vuosi sitten Suomesta Ruotsiin kehittymään paremmaksi pelaajaksi.

Vesalaisen SHL-debyytti Karlskrona – Frölunda alkaa kello 20.00. Peliyhtiö NordicBet tarjoaa otteluun ajankohtaisen vetokohteen ”Kristian Vesalainen tekee maalin”. Nuoren miehen onnistumisella saisi rahat takaisin yli kymmenkertaisesti!

Lue myös:

VIDEO: Sergei Mozjakin hallitsee KHL:n pistepörssiä!
NHL-blogi: Raskin lähtölaskenta alkanut?

Nordicbet mainos
Jääkiekon juhlaa!
5 EURON KÄTEISBONUS KIEKKOFANEILLE!
Pelaa