HJK – Liverpool peli pelataan puolityhjän katsomon edessä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 24/03/2018
Jaa tämä...

Veikkausliigan vakiomenestyjä ja Suomen seurajalkapalloilun suurin toivo Helsingin Jalkapalloklubi (HJK) kohtaa tulevana lauantaina Valioliiga-seura Liverpoolin Helsingin Olympiastadionilla.

Ottelun lipunmyynnistä on kuitenkin tänään tullut tietoja, jonka mukaan ottelu tultaisiin pelaamaan puolityhjälle katsomolle. Ottelutapahtuman järjestäjän, urheilumarkkinointiin keskittyneen yrityksen Infront Finlandin toimitusjohtajan Mikko Vannin arvion mukaan lopullinen myynti on hieman yli 20 000 pääsylippua. 40 000 katsojaa vetävä Olympiastadionin penkeistä vain siis noin puolet saisi ahterin päälleen lauantaina.

Miksi ottelua ei saada loppuunmyytyä?

Myynti on yllättävän huonoa kun ottaa huomioon Liverpoolin suosion Suomessa, sekä seuran pitkät periteet jalkapallossa. Myyntitulos on siinäkin mielessä huono, että viime vuonna HJK:n kohdatessa La Liga-seura Barcelonan Olympiastadioni oli lähes loppuunmyyty. Mikko Vanni kuitenkin toteaa olevansa tyytyväinen myyntilukuihin, koska harva tapahtuma Suomessa vetää näinkään paljon katsojia paikanpäälle.

Yksi syy, mikä on varmasti vaikuttanut osittain ottelun lipunmyyntiin, on HJK:n fanien närkästyminen koko ottelutapahtumaa kohtaan. Näytösottelu nimittäin siirtää aiemmin tuolle päivämäärälle suunniteltua Veikkausliigaottelua IFK Mariehamn – HJK. Moni HJK:n kannattaja oli ostanut jo matkat Ahvenanmaalle ja järjestänyt kesälomansakin siten, että vieraspelireissu onnistuisi. Erityisesti fanit vetivät herneen nenään siitä, ettei heitä informoitu ennakkoon Liverpool-ottelusta, jotta olisi vältytty turhilta laiva- ja hotellivarauksilta. Fanit ilmaisivatkin varsin näkyvästi mielipiteensä tilanteesta tyhjentämällä koko fanipäädyn 17.6 käydyssä HJK – SJK ottelussa.

Todellisia faneja ei myöskään kiinnosta puolivaloilla pelattava näytösottelu, jossa ei ole mitään todellista urheilullista panosta. Varsinkin kun pelkona on lopputuloksen olevan vastaavanlainen turpasauna kuin viime kesänä Barcelonalta.

Ottelusta alkaa suoralähetys TV:stä Sub:lla lauantaina kello 19.05. Vedonlyöntisivuista ainakin Unibet tarjoaa vaikka heti mahdollisuuden veikata ottelun voittajaa. Kertoimet eivät ole kovin mairittelevat HJK:lle…

jvg nights

Lue myös:

Kazakstanilainen KHL-pelaaja haluaa takaisin NHL:ään!
Eero Elo vakuuttavassa iskussa KHL-harjoitusottelussa!