HJK kovaan paikkaan Espanjassa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

HJK kohtaa Eurooppa Liigan karsinnoissa espanjalaisen Athletic Bilbaon.

HJK:n urakka Mestareiden Liigan karsinnoissa päättyi ottelupariin skotlantilaista Celticiä vastaan. HJK oli kuitenkin selvittänyt tiensä niin pitkälle, että portit aukesivat Eurooppa Liigan karsintavaiheeseen. Siinä joukkue haastaa espanjalaisen Athletic Bilbaon. Ensimmäinen ottelu pelataan tämän viikon torstaina Espanjassa. Suomalaisten kannalta voisi heti alkuun todeta, että televisiointi on suuri ongelma, sillä televisiointioikeudet omistaa Athletic Bilbao eikä mitä suuremmalla todennäköisyydellä ottelua tulla esittämään televisiossa. Asiaa kannattaa kuitenkin seurata vielä maksukanavien osalta.

Athletic avasi oman kautensa Espanjan La Ligassa häviämällä maalirikkaassa ottelussa keskikastin Real Betikselle 3-5 maalein. HJK:n valmennusryhmään kuuluva Juho Rantala oli paikan päällä seuraamassa kamppailua ja totesikin, että Bilbaon heikkous löytyi ja löytyy edelleen joukkueen puolustuksesta. Viisi päästettyä maalia keskikastin seuralle on aivan liikaa ja tähän HJK:n tulee paljon kiinnittää huomiota. On myös mielenkiintoinen tilanne, sillä Bilbaon pelaajistossa saattaa lähiaikoina tapahtua useita muutoksia. Muutama tähtipelaaja Espanjan maajoukkuehyökkääjä Fernando Llorenten johdolla on lähdössä muihin seuroihin, esimerkiksi Llorente ollaan kovaa vauhtia viemässä italialaiseen Juventukseen. Bilbao on jopa hakemassa oikeustoimia toisen tärkeän pelaajan, Javi Martinezin tapauksessa. Tämä on yksi suurimmista asioista, jotka kyseenalaistavat Bilbaon ottelun alla. Joukkueen pelaajiston tilanne saattaa olla vielä pahempi kuin mitä mediassa lukee.

HJK kohtaa Athletic Bilbaon torstaina

Athleticin kotistadion on vierailijoille erittäin hankala paikka. HJK:lle tasapelikin olisi ilman muuta voitto. On kuitenkin todettava, että mikäli HJK ihan oikeasti haluaa selviytyä jatkoon, on HJK:n melkeinpä voitettava – jopa Espanjassa! Viikon päästä Helsingissä Bilbao on vieraissakin selkeä suosikki, joten HJK tarvitsee lähes täydellisen pelin molemmilla kerroilla selvitäkseen jatkoon. Bilbao ei vakuuttanut viikonloppuna millään tavalla, mutta pystyy pelaamaan palloa hyvin hyökkäyssuunnassa. HJK:n keskittyessä vain pelkästään puolustamiseen tappio on varma. 
Jalkapallo


Missä HJK:n mahdollisuudet sitten ovat?

HJK:n osakkeita nostaa selkeästi kotijoukkueen loukkaantumiset. Sen lisäksi, että kotijoukkueen sisällä kuohuu mahdollisten ja jopa todennäköisten pelaajasiirtojen takia, ottelusta ovat sivussa loukkaantumisten takia myös Fernando Amoribieta, Jon Aurtenetxe sekä Iker Muniain – varsinkin viimeisimpänä mainittu Munian on suuri miinus kotijoukkueen hyökkäyspelaamiselle! 

On lähinnä toiveajattelua lähteä ajattelemaan HJK:n voittoa realistisesti, suomalainen palloilu sekä Suomen huippujoukkueiden materiaalit ovat kaukana Espanjan huippuliigojen seurojen vastaavista, mutta Bilbao on jättänyt tosiaan itsestään useita kysymysmerkkejä. Tämä lisättynä HJK:n pallolliseen pelaamiseen, sillä keskittyminen vain puolustamiseen johtaa varmaan tappioon sekä pienen onnen avulla HJK:lla on mahdollisuudet lähteä tekemään mahdottomasta mahdollista. On kuitenkin kylmästi todettava, että on sitä helpompiakin vierasotteluita käyty pelaamassa.

Veikkaussivut | Tuomas