HJK - KR Reykjavik | Mestareiden Liiga 17.7.2012

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

HJK aloittaa Europelinsä Islannin mestaria vastaan.

HJK – KR Reykjavik, merkki X, kerroin 
HJK – KR Reykjavik, merkki alle 2,5 maalia, kerroin 
HJK – KR Reykjavik, merkki alle 3,5 maalia, kerroin  

Jalkapallon Mestareiden Liigan karsintoja, HJK aloittaa oman urakkansa ottelusarjalla KR Reykjavikia, Islannin mestaria vastaan. HJK:n päävalmentajan, Antti Muurisen mukaan HJK:lla on hyvät mahdollisuudet mennä jatkoon, mutta sen suurempaa suosikkia Muurinen ottelupariin ei osaa hakea. HJK on toki kotonaan vahva, mutta ei ole viime kauden tasoa. HJK:n pelaaminen Veikkausliigassa ei ole missään tapauksessa ollut niin ylivoimaista mitä esimerkiksi juuri viime kaudella. HJK:n on pelattava kotonaankin hyvin, sillä KR ei ole turha joukkue. Islannin mestari omaa laadukkaan joukkueen, vaikka niin nopeasta joukkueesta ei olekaan kysymys. Useampi KR:n pelaaja pelaa Islannin maajoukkueessa, joten kokemusta kansainvälisistä peleistä vierasjoukkueeltakin löytyy. Tunnetuimpina niminä mainittakoon Englannin kahdella korkeimmalla sarjatasolla pelanneet Bjarni Gudjónson sekä Rhys Weston, kuitenkin joukkueen suurimpiin tähtiin lukeutuva Kjartan Finnbogason on sivussa polvivamman takia. Finngobason on KR:n ykköspyssy, mutta on selvää, että jo yksikin vierasmaali olisi upea juttu Helsingistä.

HJK:n alkukausi ei ole tosiaan ollut niin hyvä ja toisekseen varsinkin puolustuksen kanssa on HJK:lla ollut viime aikoina ongelmia. Viime Veikkausliigakierroksella HJK hävisi 2-0 Interille. Viimeiseen viiteen otteluun HJK ei ole voittanut yhtään! Kun otetaan huomioon vierasjoukkueen vire, alla on kymmeneen otteluun yksi tappio, niin helpolla HJK ei tule todellakaan pääsemään.

HJK:n on keskityttävä tarkasti KR:n mahdollisiin teräviin vastaiskuihin. Vierasmaalia HJK:lla ei ole varaa päästää. Islannissa myöhemmin tulee olemaan vaikeaa, se on aivan selvä juttu. Täytyy myös muistaa, että Islannissa on useita tekonurmikenttiä, joten Helsingissä käytettävä alusta ei ole vieras myöskään islantilaisille. Todennäköisesti HJK otteluparista jatkoon menee, mutta kyllä KR tulee hyvin helsinkiläiset haastamaan. Jos KR vierasmaalissa onnistuu, ottelupari on täysin auki. 

Veikkaussivut | Tuomas