HJK - KuPS 12.9.2014 | HJK:lla useampikin uusi pelaaja

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 09/12/2014
Jaa tämä...

HJK aloittaa torstaina Eurooppa-liigan Kööpenhaminassa, keskittyminen on takuulla jo suunnattu sinne

Vihje lyhyesti

– HJK keskittyy jo pian alkavaan Eurooppa-liigaan. Se on selvässä johdossa Veikkausliigassa, mestaruus pitäisi tulla, jos peli ei aivan sekoa loppukierroksilla. KuPS on noussut neljänneksi ja se jahtaa Lahtea, joka nyt on pronssipaikalla.

– KuPS:n puolustus on ollut viime aikoina kova. Se ei ole neljään otteluun päästänyt maaliakaan, toisaalta se itse on tehnyt neljässä ottelussa vain kaksi maalia. HJK on muuttunut kovasti viime aikoina. Eurooppa-liigaa varten joukkuetta vahvistettiin neljällä kovalla pelimiehellä, kolme näistä lienee jo aloituksessa Kuopiota vastaan. Siirtoikkunan alla kärkimiehet Forssell ja Konan lähtivät muualle.

[ Pitääkö KuPS:n puolustus edelleen? Alle 2,5 malia NordicBetillä 2.05. Pelaa sitä NordicBetillä 50 € riskittömällä vedolla tästä. ]

– Kumpikin joukkue on huilannut alkukuukauden maaottelutauon vuoksi. Joukkueet ovat saaneet levätä, mutta toisaalta pelirytmi voi olla kadoksissa. Klubin valmentaja Mika Lehkosuo kertoi, että joukkueessa oli tauon aikana todella paljon flunssaa ja muita vaivoja. Kun peliruuhka laukesi komean Rapid Wien -voiton jälkeen, niin tauti iski pelaajiin. Lehkosuo myös sanoi ottelun alla, että viime päivinä joukkue on ollut harjoituksissa terve, terävä ja energinen.

– Aikaisemmin tällä kaudella HJK ja KuPS ovat kohdanneet kahdesti. Heinäkuussa Kuopiossa ottelu päättyi 2-2 ja huhtikuussa Helsingissä HJK:lle 3-1.

Vihje: KuPS +1.5, kerroin 1,75 Bet365

 

 

Lähtökohdat otteluun

HJK palaa Eurooppa-liigan huuman jälkeen kotikentälleen. Hienon Rapid Wien -ottelun jälkeen JKL pelasi jo Pietarsaaressa, jossa Jaro kaatui 4-1. KuPS on pelannut liigassa kaksi maalitonta tasuria peräkkäin. HJK johtaa liigaa selvästi. KuPS on pikku hiljaa noussut neljänneksi, joten se tappelee paikasta Eurooppa-liigan karsintoihin.

HJK on muuttunut aikalailla viime päivinä. Juuri ennen siirtoikkunan umpeutumista tapahtui paljon. Hyökkääjät Mikael Forssell ja Oussou Konan lähtivät muualle ja neljä uutta pelaajaa tuli vahvistamaan joukkuetta Eurooppa-liigaa varten. Kolme heistä pelannee jo KuPS:ia vastaan. Kovin nimi uusista pelaajista on Ghanan maajoukkueessa pelannut ja viimeksi Schalkea edustanut Anthony Annan. Annan on keskikentän raataja ja on kova pari keskikentän pohjalla yhdessä Teemu Tainion kanssa. Hongasta tullut Roni Porokara on myös valmis tulemaan kentälle, hän on loistava lisä Klubiin. Trinidad ja Tobagon maajoukkuepuolustaja Joevin Jones tullee myös aloitukseen tänään. Aristide Bance teki maalin Burkina Fason maajoukkueessa torstaina eikä hän ehdi tähän otteluun. Nikolai Alho ja Rasmus Schuller ovat vielä loukkaantuneina sivussa. Myös Veli Lampi on pois ottelusta. Kaiken kaikkiaan Eurooppa-liigaan valmistautuva HJK on ainakin paperilla aivan ylivoimainen Suomen liigaan, ja niin se on kyllä jo vuosia ollut myös peliesityksiltään. Useampi uusi pelaaja aloituksessa voi myös merkitä sitä, että joukkue saattaa olla hieman sekaisin. Menee aikansa, että uudet pelaajat löytävät toisensa ja tasapainon kentälle.

KuPS tulee pelaamaan ankaran puolustuksen kautta. Se on pelannut nyt neljä ottelua päästämättä maaliakaan. Valmentaja Marko Rajamäki on löytänyt puolustukseen hyvän kokoonpanon, josta nyt tosin laitapakki Jerry Voutilainen on pois. Todennäköisesti KuPS laittaa kentälle kaksikin puolustuslinjaa, joten apua ja tukea löytyy uudelle pakille. Hyökkäyspuolella KuPS:lla on vaihtoehtoja. Alkuviikosta Viron maajoukkueessa maalin Sloveniaa vastaan tehnyt Ats Purje lienee kärjessä ja hänen takanaan on kolmen keskikenttä. Tässä pelannevat anakin Admir Catovic sekä Aleksi Paananen. KuPS on viime viikkoina ollut kehno tekemään maaleja. Viimeisessä viidessä ottelussa se on tehnyt vain kolme maalia.

[ Ensimmäinen puoliaika tasan, kerroin 2.45. Pelaa sitä NordicBetillä 50 € riskittömällä vedolla tästä. ]

Kumpikin joukkue on huilannut alkukuukauden, joten terveet pelaajat ovat hyvässä kunnossa. Klubiakaan ei Eurooppa-liigan aiheuttama otteluruuhka paina. Sen pelaa ensimmäisen Eurooppa-liigan lohko-ottelun ensi viikon torstaina Kööpenhaminassa, harjoituksissa on takuulla jo keskitytty tähän otteluun. Veikkausliiga on HJK:lle nyt toissijainen. Se johtaa liigaa seitsemällä pisteellä ennen SJK:ta yksi ottelu vähemmän pelattuna, joten se voittaa jälleen mestaruuden, jos ei nyt aivan satu romahtamaan loppukierroksilla. Heinäkuussa Kuopiossa joukkueet pelasivat 2-2 -tasapelin. Huhtikuussa HJK voitti Helsingissä 3-1.

 

Perustelut vihjeelle

HJK:n voitosta saa kertoimen 1.36 ja KuPS:n voitosta 8.00. KuPS:n puolustus on tiukassa kunnossa ja HJK laittaa kentälle useamman uuden pelaajan. Lisäksi HJK takuulla jo ajattelee ensi viikon Kööpenhamina-ottelua. KuPS +1.5 -maalin tasoituksella on hyvä veto kertoimella 1.75.

Vihje: KuPS +1.5, kerroin 1,75 Bet365

Veikkaussivut | Anssi