HJK Mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 21/03/2018
Jaa tämä...

Suomalaisjoukkue HJK on edennyt jalkapallon Mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle.

Jo vuosia Veikkausliigaa hallinnut HJK on edennyt Mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle. Helsinkiläisseura nappasi kotikentällään 1-0-voiton latvialaisesta FK Ventspilsistä. Vaikka voitto tuli varsin tahmeasti, se riitti kirkkaasti jatkopaikkaan. Yhteismaalit olivat raitapaidoille lopulta 4-1.

FK Ventspilsin tilanne ennen toista osaottelua oli hyvin vaikea. Vierasjoukkue lähtikin suurelta takamatkalta otteluun, sillä HJK voitti avausosan Latviassa maalein 3-1. Tulos tarkoitti sitä, että vierasjoukkueen oli tehtävä vähintään kolme maalia Töölössä.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Jurģis Pučinsksin miehistö ei lähtenyt Töölössä pelattuun kamppailuun alkuminuuteilla hyökkäämään yltiöpäisesti.

Ensimmäisellä puoliajalla HJK piti palloa hallussaan enemmän. FK Ventspils pystyi kuitenkin iskemään vastaan ennakkoluulottomasti. Itseasiassa vieraat loivatkin muutamia erittäin vaarallisia maalintekotilanteita.

FK Ventspilsin Ritvars Ruginsin taidokas pusku painui maalin ohi vain helsinkiläisten tolppaa hipoen. Daniel Örlund joutui puolestaan venymään parhaimpaansa, kun latvialaisten kärkipelaaja Ndue Mujeci laukoi tulisesti noin 25 metristä.

Toisella puoliajalla pelin tempo putosi selkeästi. Latvialaisvieraat hallitsivat toista puoliaikaa pallonhallinnan osalta, mutta lopulta ryhmä ei saanut aikaan minkäänlaista varsinaista kiriä.

Vielä 20 minuuttia ennen loppua Erfan Zenelin 30 metristä lähtenyt kaukolaukaus oli yllättää latvialaisten maalivahdin, mutta vielä silloin maaliverkot eivät heiluneet.

Ottelun ainoa maali Havenaarin käsialaa

Lopulta viimeinen niitti otteluparille saatiin, kun HJK onnistui viimeistelemään 83. peliminuutilla ainokaisen osuman. Gideon Baah tarjoili hienon keskityksen ja läpi Havenaar puski voittomaalin. Hän oli läpi ottelun vaisu, mutta se ei ollut suinkaan ensimmäinen kerta.

HJK:n jatkoonpääsy tarkoittaa sitä, että se takaa ainakin neljä euro-ottelua lisää. HJK tulee kohtaamaan kolmannella karsintakierroksella joko slovenialaisen Mariborin tai kazakstanilaisen Astanan.

HJK:n pelaaminen kansainvälisillä kentillä on myös siksi erinomainen asia, sillä muiden suomalaisjoukkueiden urakka Eurooppa liigan karsinnoissa päättyi välittömästi.

Peliyhtiö Unibet on vahvasti mukana niin Mestarien liigan kuin Eurooppa liigan karsinnoissakin. Vielä tiistai-iltakin tarjoaa useita mielenkiintoisia kamppailuita. Muun muuassa ruotsalainen Malmö taistelee jatkoonpääsystä liettualaista Zalgirisia vastaan. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi yllättäen maalittomaan tasapeliin.

Veikkausliigassa HJK:n urakka jatkuu tulevana lauantaina. Tuolloin helsinkiläiset kohtaavat kotonaan KTP:n. Illan toisessa kamppailussa HIFK matkustaa FF Jaron vieraaksi Pietarsaareen.

Lue myös:
VIDEO: Sterling onnistui heti City-paidassa – Maali kolmessa minuutissa!
Viime päivien kuumimmat jalkapallohuhut!

betway