Nõmme Kalju pudotti HJK:n eurokentiltä | Mestarien Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

HJK putosi sensaatiomaisesti eurokentiltä Viron Nõmme Kaljun voitettua eilen kotonaan.

HJK liittyi tänä kesänä eurokentillä syvällä kyntäneiden suomalaisjoukkueiden listaan. Pelaajamateriaaliltaan täysin ylivoimainen HJK putosi Mestarien Liigan karsinnoista virolaisen Nõmme Kaljun voitettua otteluparin yhteismaalein 1-2.

HJK lähti ottelupariin selvänä ennakkosuosikkina, mutta niin vain virolaiset pyyhkivät ohi. Ensimmäinen osaottelu päättyi 0-0 tasapeliin, joten HJK:n oli voitettava toinen ottelu. Ottelu alkoi varovaisesti tunnustellen, mutta 28. minuutilla helsinkiläisten niskaan kaadettiin kylmää vettä. Nõmme Kalju sai kulmapotkun, johon ensimmäisenä ylsi Yankuba Ceesay. Virolaiset 1-0 johtoon.

HJK:lla oli omat paikkansa laittaa peli tasoihin, mutta pallo poltti helsinkiläisten jaloissa todella pahasti. Nõmme Kalju siirtyikin jo 2-0 johtoon 36. minuutilla. Kaljun Damiano Quintieri taisteli itsensä maalintekopaikkaan HJK:n rangaistusalueella ja lirutti pallon HJK:n maaliin.

Toiselle puoliajalle HJK tuli aavistuksen paremmalla peli-ilmeellä ja se palkittiinkin kavennusmaalilla 64. minuutilla. Demba Savage pääsi laittamaan pallon isäntien verkkoon Nikolai Alhon kulmapotkun jälkeen. HJK haki tasoitusmaalia todella hanakasti ottelun loppuhetkillä, mutta tuloksetta. HJK ulos europeleistä todella nöyryyttävästi.

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: @OskariVillanen