Hockey Hall of Fame saa uusia jäseniä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 07/09/2013
Jaa tämä...

Kolme lähes varmaa valittavaa, mutta tuleeko neljäs?

Ensi yönä Suomen aikaa valitaan Torontossa tämän vuoden Hockey Hall of Famen uudet jäsenet. Jos kyseinen Hockey Hall of Fame ei ole tuttu, niin on suositeltavaa käydä tutustumassa organisaatioon sen nettisivuilla.

18 jäsenen komitea kokoontuu Torontoon valitsemaan uudet jäsenet potentiaalisten ehdokkaiden joukosta. NHL.com sivustolla toimittaja Don Rose on listannut omat suosikkinsa tulevista Hall of Fame jäsenistä. TOP-3 Rosen listalla tullaan valitsemaan käytännössä varmasti, mutta mahdollisesta neljännestä sijasta tulee jo tiukempi kamppailu.

1. Chris Chelios. Lopetti uransa NHL:ssä vasta 48-vuotiaana. Pelasi yhteensä 1,651 ottelua NHL:ssä, kirjautti 948 tehopistettä, voitti Stanley Cupin kolmesti, sai Norris Trophyn kolme kertaa ja on kaikkien aikojen toiseksi vanhimpana NHL:ssä pelannut pelaaja heti legendaarisen Gordie Howen jälkeen. Lisäksi hyllystä löytyy olympiahopea ja kultamitali World Cupista.

2. Scott Niedermayer. Kyseessä on pelaaja, joka on ainoana maailmassa voittanut kaikki Pohjois-Amerikan ja kansainvälisen jääkiekon merkittävät mestaruudet. Niedermayer on pelannut NHL:ssä 1263 ottelua kirjauttaen 740 tehopistettä. Stanley Cupin Niedermayer on voittanut neljästi, hänet on valittu kertaalleen sekä Norris Trophyn että Conn Smythe Trophyn voittajaksi, olympiakultaa on tullut kahdesti ja maailmanmestaruus kerran. Lisäksi Niedermayerilta löytyy junioreiden maailmanmestaruus ja World Cupin voitto.

3. Brendan Shanahan. Nykyinen NHL:n kurinpitäjä jäi viime vuoden valinnoissa yllättäen rannalle ruikuttamaan, mutta tänä vuonna on enemmän kuin todennäköistä, että Shanahanin nimi liitetään Hockey Hall of Fameen. 1524 peliä NHL:ssä, joissa yhteensä 1354 tehopistettä. Shanahan on voittanut Stanley Cupin kolmesti, kerran olympiakultaa, kerran maailmanmestaruuden, kerran Canada Cupin ja valittu kerran King Clancy Memorial Trophyn saajaksi.

Näiden kolmen jälkeen lista meneekin hieman tasaisemmaksi. Ehdolla on muun muassa sellaisia nimiä kuin: Rob Blake, Eric Lindros, Alexander Mogilny, Jeremy Roenick ja Keith Tkachuck. Komitean ei tarvitse valita neljättä jäsentä. Jokainen valinta edellyttää, että 75% komitean jäsenistä puoltaa pelaajan valintaa.

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: @OskariVillanen