Hokki - JYP-Akatemia 5.2.2014 | Mestis

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/05/2014
Jaa tämä...

Tekeekö JYP-Akatemia turhan reissun Kajaaniin?

Hokki – JYP-Akatemia, merkki 1, kerroin 1,80 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 1,80 | 4,50 | 3,00 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Mestiksen ottelutarjontaa, JYP-Akatemia matkustaa Kajaaniin testaamaan Hokin päivän vireen. Sarjataulukossa Hokki on tällä hetkellä kuudentena, kun taas JYP-Akatemia löytyy yhdeksänneltä sijalta. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on viisitoista pistettä kotijoukkueen eduksi. JYP-Akatemia on viime aikoina piristynyt melko selkeästikin, mutta siitä huolimatta tähän otteluun Hokki lähtee selkeänä ennakkosuosikkina. Hokki tunnetaan normaalisti erinomaisena kotijoukkueena. Neljä edellistä kotiottelua ovat kajaanilaisille tuottaneet yhtä monta voittoa. Hokin vahvuus on juuri kotiotteluiden osalta siinä, että kajaanilaisten alakerta toimii laadukkaasti. Nykyään Hokki antaa kotiotteluissaan vastustajilleen yhtä tai kahta maalia, joten otteluiden voittaminen kerta toisensa jälkeen on kotijoukkueen osalta realistista.

JYP-Akatemia on kärsinyt pahimmillaan todella rankoista loukkaantumisongelmista, mutta siitä huolimatta vierasjoukkue on edelleen taistelemassa pääsystä pudotuspeleihin. Siitä onkin annettava JYP-Akatemialle kunniaa. JYP-Akatemiahan pelasi edellisellä kierroksella oikeastaan erittäin tasapainoisen kamppailun KooKoon kustannuksella, mutta siitä huolimatta on todettava, että JYP-Akatemiaa voidaan pitää heikkona vierasjoukkueena. Viime aikoina jyväskyläläiset ovat alkaneet myös vieraissa tosissaan taistelemaan pääsystä pudotuspeleihin, mutta sellaista tietynlaista tasaisuutta vierasjoukkue tarvitsisi edelleen tekemiseensä. Edellisessä vierasottelussaan JYP-Akatemia hävisi Sportin vieraana 3-1 maalein. Dennis Saikkonen on ollut vierasjoukkueen maalilla mies paikallaan, joten hänen laadukkaita peliesityksiä vierasjoukkue tarvitsee myös jatkossa. Dennis Saikkonenhan hankittiin Jyväskylään kauden alussa maalivahtitilannetta paikkaamaan.

Normaalisti Suomen korkeimmilla sarjatasoilla kotiedusta ei voida tehdä liian suurta numeroa, mutta Hokin kohdalla on tehtävä kuitenkin poikkeus. Hokin kotietu on yksinkertaisesti täysin poikkeuksellinen. Edellisen kerran Hokki on jäänyt Kajaanissa kokonaan ilman pisteitä Lokakuun lopussa. Sen jälkeen Hokki on saanut jokaisesta kotiottelustaan vähintäänkin yhden pisteen mukaansa. Se kertoo paljon kajaanilaisten kotihurmoksesta. Hokin mahdollisuuksia voiton suhteen parantaa sekin tieto, että kotijoukkue on saamassa sairaslistalta apuja takaisin kokoonpanoonsa. Veikko Karppinen on tänään tekemässä paluuta Hokin vahvuuteen sekä samalla Teemu Seppänen aloittanee maalilla JYP-Akatemiaa vastaan. Teemu Seppänen ei ollut viikonloppuna kotijoukkueen käytettävissä. Joukkueiden viidestä edellisestä kohtaamisesta voitto on neljästi mennyt Hokin eduksi ja kyllähän tälläkin kerralla kotivoitosta on lähdettävä liikenteeseen.

Veikkaussivut | Tuomas