Tästä syystä keskuspakki oli Hollannin ensimmäinen laukoja! - "He kieltäytyivät laukomasta"

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 07/10/2014
Jaa tämä...

Hollannin haaveet maailmanmestaruudesta kariutuivat välierien rankkarikisaan.

Kun Hollannin ja Argentiinan välisen välierämatsin rankkarikisa starttasi, monet ihmettelivät hollantilaisluotsi Louis van Gaalin valintaa joukkueensa ensimmäiseksi laukojaksi. Pilkulle nimittäin asteli keskuspakki Ron Vlaar, ja vaikka hän olikin pelannut kerrassaan mahtavan ottelun maansa takalinjoilla, ei häntä tunneta minään maaliruiskuna.

Ja kuinka ollakkaan, Vlaarin pilkku oli vaisu eikä Argentiinan maalivahti Sergio Romerolla ollut vaikeuksia venyä pallon tielle. Rankkarikisa sai Hollannin kannalta pahimman mahdollisen startin eikä joukkue enää onnistunut pääsemään kuopastaan ylös.

Argentiina vei pilkkukisan lopulta nimiinsä lukemin 4-2, kun myös Wesley Sneijder epäonnistui yritelmässään.

[ Nordicbet tarjoaa uusille asiakkailleen mahdollisuuden testata vedonlyöntiä riskittömästi! Nappaa peräti 50€ riskitön veto tästä linkistä! ]

Monet hollantilaislegendat antoivatkin van Gaalille kovaa palautetta rankkarivalinnoistaan.

– Yllätyin kun näin Vlaarin menevän ampumaan. Odotin siihen tilanteeseen kokeneempaa ampujaa, maan ex-maalitykki Ruud Van Nistelrooy kommentoi ESPN-kanavalla.

– Klaas-Jan Huntelaar vaihdettiin kentälle, mutta hän seurasi kisan sivusta. Miksei hän vetänyt nyt?, mies jatkoi.

Samoilla linjoilla oli myös maan menneiden vuosien tähtipelaaja Frank de Boer.

– Vlaarin ei olisi pitänyt ampua, De Boer linjasi NOS-kanavalla.

Miksi Vlaar sitten asteli antamaan Hollannin ensimmäistä pilkkua. Van Gaal paljasti ottelun jälkeen, että hänen oli yksinkertaisesti pakko laittaa pakki laukomaan rankkaria, sillä jopa kaksi pelaajaa oli kieltäytynyt laukomasta ensimmäisenä.

– Kysyin kahta pelaajaa ensimmäiseksi laukojaksi ennen kuin valitsin Vlaarin. Mielestäni hän oli kentän paras pelaaja ja hänellä oli itseluottamus tapissa. Mutta kuten on huomattu, kun paineet kasvavat, ei ole helppoa tehdä maalia pilkulta. Kaikki tietävät sen, van Gaal kertoi.

Lopulta jykevä keskuspakki oli vastannut kutsuun myöntävästi.

– En ikinä väistäisi vastuuta. En ollut hermostunut, olin keskittynyt. Sen piti mennä sisään, mutta ei mennyt. Tämä on rankkaa, mutta siitä urheilussa on kyse. Se sattuu, kun unelma tuhoutuu, Vlaar kommentoi ottelun jälkeen.

Katso Vlaarin heikko rankkari tästä!


Ron Vlaar (Netherlands) takes his penalty kick; miss; 0-0 [GIF]:

Ja tässä Sneijderin epäonnistuminen!


Wesley Sneijder (Netherlands) takes his penalty kick; miss; 2-1 Argentina [GIF]:

Veikkaussivut

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut