Hollantilaisveskarilla käsittämätön pilkkusaldo - Ei vielä yhtäkään torjuntaa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 07/10/2014
Jaa tämä...

Rangaistuslaukaukset eivät todellakaan ole Jaspers Cillessenin erikoisalaa. 

MM-kisoissa Hollannin ykkösveskarin viittaa kantanut Jaspers Cillessen vaihdettiin maalinsa suulta pois juuri ennen puolivälierien rangaistuslaukauskilpailua. Hollantilaisluotsi Louis van Gaalin peliliike herätti futisfanien keskuudessa kummastelua, sillä moista ei yleensä näe – ainakaan MM-kisoista puhuttaessa.

Kakkosvahti Tim Krul asteli lopulta torjumaan rankkareita Costa Ricaa vastaan, ja mies nousikin maansa suureksi sankariksi kahdella paraatipelastuksellaan.

Argentiinaa vastaan pelatussa välieräottelussa pilkkukisassa Hollannin maalissa nähtiin kuitenkin ottelun aloittanut Cillessen. Alkuperäisen suunnitelman mukaan asian ei kuitenkaan pitänyt mennä näin.

[ Hei! Haluatko testata vedonlyöntiä riskittömästi? No, Expektillä se onnistuu! Voit lyödä peräti 50€ riskittömästi tästä! ]

– Jos olisin pystynyt vaihtamaan Cillessenin pois, olisin tehnyt sen, Van Gaal kertoi ottelun jälkeen.

– Vaihdoin Daryl Janmaatin Bruno Martins Indin tilalle, koska hän oli saanut varoituksen, oli usein myöhässä tilanteissa eikä pelannut hyvin. En halunnut ottaa riskiä Nigel de Jongin loukkaantumisen vuoksi. Hän jäi vapaaksi keskikentällä, ja Jordy Clasie osaa pelata paremmin ylöspäin kuin Nigel. Vaihdoin Robin van Persien pois, koska hän oli uupunut, valmentaja kommentoi.

Näin ollen Hollanti ehti käyttää kaikki vaihtonsa eikä Cillesseniä saatu enää vaihdettua Kruliin rankkarikisaa varten. Ja miksikö Cillessen olisi pitänyt ottaa pois tolppien välistä? No, varmastikin siksi, ettei mies ole torjunut ammattilaisurallaan yhtäkään rangaistuslaukausta!

Ennen välieräottelua 25-vuotias Cillessen oli seisonut pilkkutilanteessa yhteensä 13 kertaa ja näistä yritelmistä jokainen oli painunut veskarin ohi verkon perukoille. Välierän myötä kyseinen lukema kasvoi jo 17:ään.

Esimerkiksi pilkkukisan ratkaissut Maxi Rodriquezin laukaus oli täysin torjuttavissa, mutta peliväline kimposi kuitenkin Cillessenin käsistä maaliviivan yli. Voikin siis hyvin sanoa, ettei rankkariskaba ollut hollantilaisveskarilta mitään kovin vahvaa suorittamista.

Lue lisää: Tästä syystä keskuspakki oli Hollannin ensimmäinen laukoja! – ”He kieltäytyivät laukomasta”

Veikkaussivut

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut