HPK - Blues 21.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Jatkuuko HPK:n vahva pelivire Bluesin kustannuksella?

HPK – Blues, merkki 1, kerroin 2,30 Expekt
HPK – Blues ML, merkki 1, kerroin 1,78 Betsson

Expektin kertoimet otteluun 2,30 | 3,70 | 2,70 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigan ottelutarjontaa, Hämeenlinnassa yhteen iskevät HPK sekä Espoosta vieraaksi saapuva Blues. Sarjataulukossa HPK on tällä hetkellä sijalla yksitoista, kun taas Blues löytyy kahdeksannelta sijalta. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on kuusi pistettä HPK:n eduksi. Tiedossa on kaiken kaikkiaan tasainen maalin taistelu suuntaan tai toiseen, mutta HPK nostetaan loistavaksi pelikohteeksi. Lähtökohtaisestihan HPK sekä Blues taistelevat käytännössä samoista sijoista, mutta pelivireltään HPK on joukkueista huomattavasti paremmassa kunnossa. Kolme edellistä ottelua ovat kotijoukkueelle tuottaneet yhtä monta voittoa. Edellisellä kierroksella HPK nappasi todella arvokkaan voiton Ilveksestä 1-3 numeroin. Edelliset viisi ottelua ovat varsinaisella peliajalla tuottaneet hämeenlinnalaisille ainoastaan yhden tappion, joten siinä mielessä kotijoukkueen pelivire on juuri oikeaan aikaan kunnossa.

Bluesin tilanne ei ole tätä ottelua ajatellen helppo, sillä viisi edellistä ottelua ottelua ovat espoolaisille tuottaneet ainoastaan yhden voiton ja senkin vierasjoukkue nappasi HIFK:sta vasta jatkojen päätteeksi. Helsinkiläisryhmääkin vastaan Blues oli helisemässä varsinkin toisen erän alussa, kun Punaiset viimeistelivät kaksi maalia muutaman minuutin sisään. Todellisuudessahan Bluesin edellistä varsinaisella peliajalla napattua voittoa saa etsiä kaukaa, sillä tammikuun alussa espoolaiset olivat upeassa voittoputkessa, mutta sen jälkeen vierasjoukkue on ollut kuin täysin toinen joukkue. Huolestuttavinta Bluesin tekemisessä tällä hetkellä ovat vierasottelut, sillä tällä hetkellä espoolaiset eivät tunnu saavan matkapeleissään mitään aikaan. Viisi edellistä vierasottelua ovatkin Bluesille tuottaneet ainoastaan yhden voiton. Kokonaiskuvassa Bluesia ei voida muutenkaan pitää hyvänä vierasjoukkueena. Tilastojen valossa espoolaisryhmä on vasta yhdenneksitoista paras vierasjoukkue.

HPK sekä Blues pelaavat tästä lähtien ainoastaan kuuden pisteen otteluita, sillä varsinkin kotijoukkueen tilanne on sellainen, että Hämeenlinnassa olisi tultava voittoja mahdollisimman kovalla prosentilla. HPK:llahan on kaikki mahdollisuudet nousta takaisin kymmenen parhaan joukkoon, mutta valitettavasti turhiin pistemenetyksiin kotijoukkueella ei ole varaa. HPK:n kannalta hieno asia on se, että Juuse Saros antaa kierroksesta toiseen kotijoukkueelle mahdollisuuden taistella voitosta joukkuetta kuin joukkuetta vastaan. Juuse Saros lukeutuu jo tällä hetkellä Liigan luotettavimpien maalivahtien joukkoon. HPK on pystynyt pitämään varsinkin viime aikoina vastustajat todella pienissä maalimäärissä ja se lupaakin hyvää tätä ottelua ajatellen. Bluesin pelivire on kaiken kaikkiaan selkeästi hyytymään päin, vaikka viimeksi HIFK Espoossa kaatuikin. HPK lähtee kotonaan tähän otteluun täysin ansaitusti ennakkosuosikkina.

Veikkaussivut | Tuomas