HPK - Jokerit 3.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/03/2014
Jaa tämä...

Hurjavireisten joukkueiden kohtaamisessa Jokerit matkustaa Hämeenlinnaan.

HPK – Jokerit, merkki alle 3,5 maalia, kerroin 2,95 Unibet
HPK – Jokerit, merkki alle 4,5 maalia, kerroin 1,82 Unibet

Unibetin kertoimet otteluun 2,50 | 3,95 | 2,40 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään viikonlopun kunniaksi täysi kierros, Helsingin Jokerit matkustaa Hämeenlinnaan testaamaan HPK:n päivän vireen. Tiedossa on kaiken kaikkiaan äärimmäisen tasainen sekä vähämaalinen kohtaaminen. Sarjataulukossa HPK on tällä hetkellä sijalla kymmenen, kun taas Jokerit löytyy viidenneltä sijalta. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on kymmenen pistettä helsinkiläisten eduksi. HPK kohautti edellisellä kierroksella voittamalla kotonaan Kärpät jatkojen päätteeksi 4-3 maalein. HPK tunnetaan muutenkin erinomaisena kotijoukkueena. Viidestä edellisestä kotiottelustaan hämeenlinnalaiset ovat saalistaneet neljä voittoa. HPK on tottunut pelaamaan huomattavan paljon äärimmäisen vähämaalisia otteluita suuntaan tai toiseen. Kaksi edellistä kotiotteluahan ovat hämeenlinnalaisten osalta menneet jatkoille saakka.

Jokerit voitti edellisessä vierasottelussaan huikean taistelun päätteeksi HIFK:n 1-2 maalein, mutta vuosi päättyi siitä huolimatta helsinkiläisten osalta tappioon. Vuoden viimeisessä Liigaottelussaan Jokerit hävisi Tapparalle samoin numeroin. Jokereilla on ollut suuria ongelmia maalinteon kanssa, vaikka Tomi Lämsä saikin lähteä ja tilalle nostettiin Tomek Valtonen. Viidestä edellisestä ottelustaan Jokerit on varsinaisella peliajalla hävinnyt vain yhden ottelun, mutta se ei poista tosissaan sitä tosiasiaa, että vierasjoukkueelta puuttuvat tällä hetkellä maalintekijät. HPK puolustaa kotonaan erittäin tiiviisti viisikkona, joten lähtökohtaisesti sekin vain nostaa sen todennäköisyyttä, että maalit ovat tässä ottelussa vähissä. Jokereillahan on ollut suurta epäonnea loukkaantumisten kanssa, joten tavallaan se on yksi selitys sille, että maalinteko ei ole toiminut. Teuvo Teräväinen on ollut ja on edelleen nuorten maajoukkueen mukana, mutta muutenkin vierasjoukkueen vahvuudesta sivussa edelleen ovat esimerkiksi Ossi Väänänen, Teemu Eronen, Jeremy Dehner, Antti Tyrväinen, Saku Salminen, Matti Lamberg sekä Steve Moses.

HPK sekä Jokerit iskevät mielenkiintoisesti yhteen vain viikon tauon jälkeen, sillä Helsingissä joukkueet kohtasivat edellisen kerran viime vuoden loppupuolella. Silloinhan Jokerit lopulta nappasi voiton 3-2 maalein. Tänään on jännittävää nähdä, että kumman joukkueen erikoistilannepelaaminen nousee suurempaan rooliin, sillä tähän mennessä niin HPK:n kuin helsinkiläisten ylivoima on ollut kauniisti sanottuna umpisurkeaa. Tarkemmin sanottuna HPK:n ylivoima on Liigan toiseksi heikointa, kun taas helsinkiläisten sijoitus tuossa taulukossa on yhtä täplää kotijoukkuetta korkeampi. Todennäköisesti tiedossa tulee olemaan erittäin vähämaalinen kohtaaminen. Jokerit sytyttää Hämeenlinnassa aina, joten paikalla tulee olemaan kaiken järjen mukaan täysi tupa. HPK:n sekä Jokereiden aikaisemmat keskinäiset kohtaamiset ovat olleet maalin kamppailuita suuntaan tai toiseen eikä tilanne tule tänään siitä mihinkään muuttumaan.

Veikkaussivut | Tuomas