HPK - Lukko 8.2.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/08/2014
Jaa tämä...

Metsästääkö Lukko fantastisen vierasvoiton Hämeenlinnasta?

HPK – Lukko, merkki 2, kerroin 2,65 Unibet
HPK – Lukko ML, merkki 2, kerroin 1,98 Unibet

Unibetin kertoimet otteluun 2,30 | 3,90 | 2,65 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigan ottelutarjontaa, raumaalainen Lukko matkustaa Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi. Lukko pelasi edellisen ottelunsa eilen, joten raumaalaiset joutuvat – tai sitten pääsevät pelaamaan vuorokauden sisään jo toisen kamppailunsa. Jos jossain ottelussa panokset ovat tänään korkealla, se on nimenomaan juuri tässä ottelussa. Lähtökohtaisesti HPK sekä Lukko kohtaavat vähintäänkin kuuden pisteen taistelussa. Sarjataulukossa HPK on tällä hetkellä sijalla yksitoista, kun taas Lukko löytyy viidenneltä sijalta. HPK taistelee tiukasti pääsystä pudotuspeleihin, mutta kotijoukkueen kohdalla ero pudotuspeliviivaan on alkanut kasvamaan merkittävästi. Vielä ei ole syytä Hämeenlinnassa heittää hanskoja tiskiin, mutta kotijoukkueen organisaatiokin varmasti jo tiedostaa sen, että olisi muilta joukkueilta hieman apuja saatava, jotta pudotuspelit olisivat realismia.

HPK pelasi edellisen ottelunsa Lukon tapaan eilen, mutta ensimmäistäkään pistettä hämeenlinnalaiset eivät pystyneet Jyväskylästä mukaan saamaan. JYP nappasi lopulta voiton HPK:sta 5-4 maalein. Jälleen yksi tappio tiesi HPK:n kohdalla sitä, että kotijoukkueen pelivire on muuttunut todella synkäksi. Viisi edellistä ottelua ovat hämeenlinnalaisille tuottaneet käsittämättömäti peräti neljä tappiota. Kahteen edelliseen otteluun HPK:lle ollaan viimeistelty yhdeksän maalia, joten hämeenlinnalaisten paljon puhuttu maalivahtipelikään ei ole ollut kunnossa. Juuse Saros on HPK:n maalilla Liigan parhaimmistoa, mutta ei hänkään ole viime otteluissa ollut lainkaan omalla tasollaan. HPK:n tekeminen JYPiä vastaan nimenomaan puolustuspäässä oli huolestuttavaa katsottavaa. HPK antoi käytännössä muutaman maalin JYPille ilmaiseksi, sillä hämeenlinnalaisten tekemät henkilökohtaiset virheet olivat valitettavasti melko karmeaa seurattavaa.

Lukko matkustaa Hämeenlinnaan sellaisesta tilanteesta, että vierasjoukkuetta voidaan pitää Liigan yhtenä kuumimmista joukkueista – viiteen edelliseen otteluun Lukko on saalistanut vaatimattomasti neljä voittoa! Eilen pelatussa ottelussa Lukko pehmitti yhden suurimman mestarisuosikin, Tapparan kotonaan 5-3 maalein. Raumaalaiskannattajat huusivat ottelun päättymisen jälkeen Lauri Tukoselle jatkopahvia eikä sitä olekaan syytä lähteä ihmettelemään, sillä eilisen illan Superstar viimeisteli neljä maalia tamperelaisten verkkoon. Lukolta löytyy huomattavasti enemmän tulivoimaa kuin HPK:lta, joten siinä mielessä ei ole syytä kuvitella, että vierasjoukkue olisi lähinnä Lauri Tukosen varassa. Ville Vahalahti sekä Aaron Gagnon osaavat esimerkkeinä luoda useita vaarallisia maalintekotilanteita. Ville Vahalahti löytyykin pistepörssin toiselta sijalta, joten lähtökohtaisesti Lukon saa vieraissakin järkeväksi pelikohteeksi. Vierasjoukkueen tekeminen on tällä hetkellä huomattavasti Oranssien vastaavaa edellä.

Veikkaussivut | Tuomas