HPK nappasi tuoreen Suomen mestarin!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 05/12/2015
Jaa tämä...

Veikkaussivujen toimitus | Teemu  12.5.2015


Tämän Liiga kauden päätteeksi suomen mestaruutta Oulun Kärppien riveissä juhlinut Sakari Manninen jatkaa uraansa ensi kaudesta alkaen Hämeenlinnan pallokerhon riveissä. Nuori Oulun Kärppien oman juniorimankelin läpi käynyt Manninen pelasi tällä kaudella ensimmäisen kokonaisen Liiga – kauden, ja summasi tililleen 51 ottelua Kärppien paidassa pistein 4 + 15 = 19. ”Mane” sai paljon vastuuta myös kevään pudotuspeliotteluissa Kärppien ulkomaalaislegioonan ali suorittaessa, ja hän pääsi muun muassa välierissä JYP :iä vastaan maalien makuun.

HPK teki taitavan ja nopeajalkaisen miehen kanssa kolmen vuoden mittaisen sopimuksen. HPK :n päävalmentaja Pasi Arvonen odottaakin Mannisen ottavan seuraan askeleen Liiga urallaan ja tekevän tulevalla sesongilla lopullisen läpimurron Liigassa. Mannisen uran kannalta siirto Oulusta kolmostien varteen Hämeenlinnaan on oikea ratkaisu. HPK:ssa mies ei joudu niin kovaan kilpailutilanteeseen peliajasta kuin Oulussa muiden oman kylän nuorukaisten kanssa, ja näin ollen hänellä on todellinen mahdollisuus nousta isoon rooliin Liigassa.

Vuoden maali?

Sakari Mannisen tapauksessa vanha sanonta laatu korvaa määrän, pitänee paikkansa. Mies teki Liigan runkosarjan, pudotuspelit ja Champions Hockey Leaguen ottelut yhteen laskettaessa vain 8 maalia. Kauden alussa Oulun Kärpät vastaan Rauman Lukko ottelussa tehty huikea soolomaalia oli kuitenkin kiistatta yksi koko menneen Liiga kauden komeimmista. Pari samanlaista ensi kaudella HPK – paidassa niin Arvosen hehkuttama läpimurto on saavutettu. Ohessa video upeasta soolomaalista: