HPK - Pelicans 13.9.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 09/12/2013
Jaa tämä...

HPK isännöi kauden avauksessa Pelicansia.

HPK – Pelicans, merkki 2, kerroin 
HPK – Pelicans ML, merkki 2, kerroin 

Bet365:sen kertoimet otteluun 1,90 | 4,10 | 3,30 

 

 

Jääkiekon Liigan ensimmäinen ottelukierros pelataan tänään, perjantaina täyteen viiden ottelun voimin. Hämeenlinnassa yhteen iskevät HPK sekä vieraaksi saapuva Pelicans. HPK voitti viimekseksi jääneessä harjoitusottelussa Bluesin 0-3 maalein, Pelicans puolestaan voitti Lukon 1-2 lukemin. HPK lukeutui viime kauden onnistujiin, mutta nyt tilanne on erilainen. HPK pelasi viime kaudella Ari-Pekka Selinin valmennuksessa erinomaisesti, mutta entä nyt, kun Ari-Pekka Selin sekä ykkösmaalivahti, Mika Järvinen ovat vaihtaneet seuraa? Niin päävalmentajan menettäminen kuin ykkösmaalivahdin lähteminen ovat isoja asioita seuralle kuin seuralle. HPK:n uusi päävalmentaja, Kai Rautio on täysin katsomaton kortti liigatasolla ja toisekseen mielenkiintoinen tilanne on myös HPK:n maalivahtiosastolla. Kuka kantaa HPK:n ykkösmaalivahdin roolia, sillä yhdelläkään ei ole oikeasti kokemusta olemisesta liigatason joukkueessa ykkösmaalivahtina.

Kiekollinen peli tulee olemaan tällä kaudella molemmilla joukkueilla suurena kysymymysmerkkinä, mutta ei voida sanoa missään tapauksessa, että Pelicans olisi tässä asiassa heikommalla pohjalla kotijoukkueeseen verrattuna. HPK:lla etenkin puolustus on sellaista luokkaa, että kiekollinen taito on erittäin rajallista. Lisäksi on todettava, että sama pätee myös HPK:n hyökkäykseen. Pelicans ei ole se sama joukkue, jolla pari kautta sitten voitettiin mitali, mutta toisaalta harva uskoo siihen, että Kai Rautio pystyisi viemään HPK:n esimerkiksi kuuden joukkoon runkosarjassa. HPK:n hyökkäyskalustossa löytyy laitureiden osalta leveyttä, mutta mikäli esimerkiksi Tuomas Santavuori ei alkukaudella saa kiekkoa reppuun, maalivire voi kadota koko loppukaudeksi.

Näin kauden ensimmäisessä ottelussa lähtökohdat ovat äärimmäisen tasaiset. Pelicansin osalta tilanne on siinä mielessä mielenkiintoinen, että Hannu Aravirta palaa takaisin Pelicansin päävalmentajaksi. Pelicansin ryhmässä on paljon tuttuja pelaamia Hannu Aravirralle ja omalla kokemuksellaan Hannu Aravirta tulee saamaan varmasti erittäin hyvin irti lahtelaismateriaalista sen mikä saatavissa on. Pelicans ei ole selkeää altavastaajaa tässä ottelussa nähnytkään. Hyvin tasainen kohtaaminen on tiedossa.

Veikkaussivut | Tuomas