HPK:lle kanadalaishyökkääjä Ruotsista!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: LIIGA
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Jääkiekon SM-liigassa pelaava HPK on tehnyt jälleen uuden pelaajasopimuksen.

Jääkiekon SM-liigaseura HPK on napannut uuden hyökkääjän joukkueeeseensa. Kanadalainen Peter LeBlanc on tehnyt joukkueen kanssa yhden vuoden sopimuksen.

Kanadalainen LeBlanc pelasi viime kaudella Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Röglen paidassa. LeBlanc teki SHL-karsinnoissa yhdeksässä ottelussa viisi pistettä. Rögle nousikin lopulta sarjaporrasta ylemmäs.

27-vuotias hyökkääjä on NHL:ssä pelaavan Chicago Blackhawksin varaus vuodelta 2006. Hän on kiekkoillut niin Chicagon kuin Washington Capitalsinkin NHL-organisaatioissa.

LeBlanc uhkuu intoa saapua Suomeen.

– Olen todella innoissani ja ottanut paljon selvää uudesta kotikaupungistani. Suomi on jääkiekkomaa ja kaikki mitä olen kuullut, on positiivista.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen kehui seuran tiedotteessa uutta kanadalaishankintaa.

– LeBlanc pystyy pelaamaan sekä keskushyökkääjänä, että laitahyökkääjänä, mikä antaa vaihtoehtoja kokoonpanoihin ja peluutukseen. Hän oli viime vuonna ensimmäistä kertaa Euroopassa ja pelasi vaikean  syksyn jälkeen erittäin hyvän kevään. SHL-karsinnoissa oli jo joukkueensa johtavia pelaajia.

Toimitusjohtaja Risto Korpelan mukaan ensi kauden joukkue on nyt valmis.

– HPK:ssa ollaan tyytyväisiä, että monen mutkan kautta joukkue saatiin tässä vaiheessa valmiiksi. Ryhmä lähtee kokonaisena ensi viikolla Rovaniemen leirille pois lukien nuorten maajoukkueissa mukana olevat pelaajamme. Leikkisästi sanoen, niin kuin entinen kollegani on joskus heittänyt lentävän legendaarisen lauseen: ”Näillä mennään”. Ammattilaisliigassa voi luonnollisesti tapahtua muutoksia kauden aikana ja HPK:ssa näihin myös ollaan valmiita tarvittaessa reagoimaan resurssien puitteissa.

Myös Vojtech Polak HPK:hon

HPK on tiedottanut lyhyen ajan sisään useammastakin uudesta pelaajahankinnasta. Veikkaussivut uutisoi maanantaina, että Vojtech Polak siirtyy hämeenlinnalaisseuran vahvuuteen. Hän pelaa seurassa yhden vuoden sopimuksella. Lue uutinen kokonaisuudessaan tästä.

Myös TPS on kasaamassa jälleen nimilistan puolesta erittäin vahvaa joukkuetta. Veikkaussivut uutisoi tiistaina, että Henrik Tallinder liittyy turkulaisryhmän vahvuuteen. Lue uutinen kokonaisuudessaan tästä.

Peliyhtiöt ovat vahvasti mukana tulevan SM-liigakauden tapahtumissa. Unibet tarjoaa Suomen mestaruudesta tällä hetkellä HPK:lle kerrointa 41,00.

Lähde: HPK

Lue myös:
VIDEO: Päättyneen Liiga-kauden komeimmat osumat!
Kazakstanilainen KHL-pelaaja haluaa takaisin NHL:ään!

jvg nights