HPK:lta käsittämätön nousu - kausi jatkuu pudotuspeleissä! | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

HPK:n ja Marko Tuulolan kausi jatkuu kuin jatkuukin vielä kevään ratkaisuotteluissa, sillä Ilveksen tappioputki ei suostunut katkeamaan.

HPK:n unelma pudotuspelipaikasta kävi torstaina toteen. Hämeenlinnan ylpeys iski runkosarjan päätöskierroksella HIFK:n nippuun maalein 3-1, ja kun Ilves hävisi oman kamppailunsa Lukolle, nousi HPK sarjataulukossa kymmenennelle sijalle.

HPK-pakki Marko Tuulola ilmoitti aiemmin pelaavansa uransa viimeistä kautta. Voiton myötä konkaripakki pääsee jatkamaan mittavaa polkuaan vielä tovin kevään ratkaisuotteluiden merkeissä.

HIFK-voitto oli HPK:lle jopa kahdeksas peräkkäinen. Hämeenlinnalaisjoukkue karkasi ottelussa 3-0-johtoon noin 35 minuutissa. HPK:n maaleista vastasivat Jyri Niemi, Teemu Rautiainen ja Jesse Saarinen. HIFK:n osuman iski Janos Hari aivan ottelun lopulla.

Ilves karkasi kuolemanottelussaan Lukkoa vastaan 1-0-johtoon avauserässä Jiri Veistolan maalilla, mutta Lukko tuli ryminällä ohi. Päätöserän kolme täysosumaa nostivat raumalaiset 4-1-voittoon.

Lukon tehomiehet olivat kaksi osumaa iskenyt Erik Riska sekä tehot 0+3 naputtaneet Filip Riska ja Olli Sipiläinen.

Sami Kapasen jäähyväisottelu venyi Kuopiossa aina voittomaalikilpailuun saakka, kun vierailulle saapunut Tappara tasoitti ottelun loppuhetkillä tilanteen 3-3:een Antti Erkinjuntin osumalla.

Konkari-Kapanen ei itse päässyt pisteiden makuun, mutta hänen poikansa Kasperi Kapanen heilutti Tapparan verkkoa kertaalleen isänsä kunniaksi. Ihmeellisen maalista teki se, että se syntyi ajassa 24.24. Isä-Kapasen pelinumerohan on tunnetusti 24.

Olli Palolan rankkariosuma päätti ottelun lopulta Tapparan voittoon.

Panosta riitti myös Jyväskylässä, kun JYP iski yhteen Bluesin kanssa. Voitolla hurrikaani varmistaisi suoran pudotuspelipaikan kevään karkeloihin.

Ja tämän JYP todella tekikin. Anssi Lörmanin ja Jani Tuppuraisen maalit siivittivät isännät 2-1-voittoon. Isäntien suurin sankari oli kuitenkin peräti 32 koppia ottanut Tuomas Tarkki. Bluesin osuman värkkäsi Jussi Makkonen.

Myös Jokereilla oli torstaina paljon pelissä, sillä kolmen pisteen voitto olisi varmistanut joukkueelle paikan puolivälieristä. Helsingin vierailulle saapunut Kärpät oli kuitenkin toista mieltä.

Sarjakärki hurjasteli ottelussa lopulta selvään 1-5-vierasvoittoon ja samalla oululaisjoukkue teki Liiga-historian uuden pisteennätyksen 131 pojollaan.

Lasse Kukkonen (1+1), Ivan Huml (0+2) ja Ben Maxwell (0+2) olivat vierasjoukkueen ainoat kahden pisteen tehoilijat.

Torstain Liiga-kierros kokonaisuudessaan:

HPK-HIFK 3-1
Ilves-Lukko 1-4
Jokerit-Kärpät 1-5
JYP-Blues 2-1
KalPa-Tappara 3-4 vl.
Pelicans-Ässät 6-2
SaiPa-TPS 6-0

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut