Huippulupaava suomalaispakki valitsi USA:n yliopistosarjan - "Tämä on sopiva reitti"

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/03/2018
Jaa tämä...

Suomalaispakki Mika Ilvonen hakee itselleen NHL-sopimusta USA:n yliopistosarjan kautta.

19-vuotiaan Mika Ilvosen viime kauden meriitit ovat komeaa luettavaa. Tehopakki johdatti kapteenin C-kirjain rinnassaan Bluesin A-nuoret aina Suomen mestaruuteen saakka. Ilvonen mätti 45 runkosarjaottelussa huimat tehot 14+35=49 ja voitti lukemilla koko SM-sarjan puolustajien pistepörssin.

Olisi voinut luulla, että jokin NHL-seura olisi poiminut lupaavan nuorukaisen listoilleen viime kesään varaustilaisuudessa. Ilvosella on kuitenkin yksi suuri puute – koko.

Suomalaispakilla on pituutta vain 172 senttiä. Puntari taas heilahtaa ujosti 71 kilon lukemiin. Painoa toki voi aina kasvattaa myöhemmälläkin iällä, mutta pituus onkin aivan toinen juttu. 172 senttiä on NHL-pelaajalle todella vähäinen lukema – etenkin puolustajalle. 

[ Hohoi! Unibet tarjoilee Valioliigaan sekä Mestarien liigaan mahtavan tarjouskampanjan! Katso se tästä! ]

Ilvonen päättikin lähteä jahtaamaan NHL-unelmaansa suomalaisittain hieman epätavallista reittiä. Huiman A-nuorten SM-kauden jälkeen puolustaja suuntasi rapakon taakse St. Cloud Staten yliopistoon.

Nuorukainen oli käynyt vierailemassa yliopistolla jo vuotta aiemmin ja paikka oli tehnyt häneen suuren vaikutuksen.

– He halusivat minut tänne. Se oli tärkeintä ja siksi päätin tulla tänne. He eivät ole vielä huipulla. Olen valmis auttamaan, Ilvonen kertoi uscho.com-sivustolle.

Vielä kymmenisen vuotta sitten NHL-portit olisivat pysyneet visusti kiinni Ilvoselle. Viime vuosina olemme kuitenkin saaneet nähdä, että myös pienikokoiset pelaajat voivat tehdä tulosta NHL-kentillä.

NHL:n lyhimmällä pelaajalla, Nathan Gerbellä, on mittaa vain ja ainoastaan 165 senttiä. Parhaimmalla kaudellaan hyökkääjä on kuitenkin veivannut peräti 16 täysosumaa.

Paras verrokki Ilvoselle löytyy kuitenkin Boston Bruinsista. Kanukkipakki Torey Krug on noussut koko NHL:n huipulle loistavien otteidensa myötä. 175-senttinen puolustaja iski viime kaudella 79 ottelussaan huimat 14+26=40 -tehopisteet sijoittuen korkealle myös NHL:n vuoden tulokas äänestyksessä.

Myös Krug nousi NHL-jäille yliopistosarjan kautta.

– Ajattelin, että tämä voisi olla minulle sopiva reitti ja hyvä vaihtoehto. Lisäksi saat koulutuksen. Hyvää jääkiekkoa ja hyvä koulutus, Ilvonen linjasi.

Katso myös Veikkaussivujen MM-koripallo -sivusto!

Veikkaussivut

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut