VIDEO: Hans Backe kumoaa eroamispuheet - "Täysin järjetöntä"

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Huuhkajien päävalmentaja kumoaa eroamisväätteet.

Suomen Jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Hans Backe kieltää, että olisi valmis vetäytymään tehtävistään, jos syksyn MM-karsintapelit eivät tuota Suomelle toivottua tulosta. Backe kertoi Pohjalaiselle, että mikäli sama tahti jatkuu, ruotsalainen siirtyy syrjään.

Pohjalainen kysyi haastattelussaan esimerkiksi, että onko Backe valmis siirtymään sivuun, jos Huuhkajat menettää mahdollisuuden selviytyä tuleviin MM-kisoihin. Suomi kohtaa seuraavaksi Islannin vieraissa ja isännöi Kroatiaa lokakuussa.

Backen vastausta on tulkittu niin, että hän ei jatka Suomen päävalmentajana, jos menestystä ei tule. Yle Urheilulle ruotsalainen kuitenkin kertoo, että tälläinen ajattelutapa on täysin järjetöntä, ja että Pohjalaiselle antamaa haastattelua on tulkittu väärin.

– Olisi täysin järjetöntä, että muutaman karsintapelin tulokset ratkaisisivat jatkon. Se ei pidä paikkaansa, Backe kertoi Yle Urheilulle.

Kysymyksessä on joko väärinymmärrys tai käännösvirhe, mikäli uskominen on Backea itseään. Toisaalta Huuhkajien tilanne FIFA:n rankingissakin on niin heikko, että Backe itsekin tietää tilanteen, jos Huuhkajien mahdollisuudet MM-kisoihin karkaavat.

Pohjalaisen haastattelun perusteella vedenjakaja olisi siis koittanut marraskuisen Ukraina-ottelun kohdalla. Päävalmentaja myöntää, että projektin edistymistä tarkastellaan, mutta pitkällä aikatähtäimellä. Eri asia on, paljonko aikaa hänellä on saada homma toimimaan.

– Kun karsinnat jatkuvat pidemmälle, tehdään analyysia esityksistämme ja tuloksista, olemmeko parantaneet pelaamistamme. Ei ole ajankohtaista, että jättäisin paikkani, jos syksyn tulokset ovat huonoja, Backe päätti.

 

Peliyhtiö Unibet on jalkapallovedonlyöntiin erinomainen valinta. Sivuston kautta on mahdollista lyödä vetoa eri jalkapallosarjoista ja hankkia loistavan talletusbonuksen.

Lue myös:
VIDEO: Manchester Unitedille shokkitappio Eurooppa-liigassa
VIDEO: Lionel Messi loukkaantuneena useita viikkoja

BONUS 100€ ja 70€ ilmaisvetoina
Avaa pelitili nyt!
Pelaa