Huuhkajat taipuivat tasapeliin

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 06/12/2013
Jaa tämä...

Suomi oli lähellä toista perättäistä kolmen pisteen voittoa Valko-Venäjästä.

Suomi oli erittäin lähellä toista perättäistä voittoa Valko-Venäjästä jalkapallon MM-karsinnoissa. Lopulta Huuhkajat joutuivat kuitenkin taipumaan 1-1 tasuriin.

Ottelun kuva oli selvä heti ensimmäisistä minuuteista lähtien. Valko-Venäjä puski päälle vimmatulla raivolla ja Huuhkajat pyrkivät puolustamaan tiiviisti ja iskemään vastaiskuista. Hetkittäisiä jaksoja lukuunottamatta ottelu oli pääasiassa Valko-Venäjän hallintaa.

Ensimmäinen puoliaika alkoi valitettavalla tavalla, kun Suomen rymistelijä Perparim Hetemaj otti keltaisen kortin jo ottelun viidennellä minuutilla. Hetemajn korttitili täyttyi ja hän on näin poissa seuraavasta karsintaottelusta. Ensimmäisellä puoliajalla keltaista näki myös Roman Eremenko. Valko-Venäjä hallitsi ottelua lähes täysin, mutta sitten iski Suomi ja Teemu Pukki. Pukki ajoi keskelle Valko-Venäjän alueella ja hänen laukomansa pallo muutti juuri riittävästi suuntaa Stanislav Dragun jalasta, jotta pallo painui Valko-Venäjän maaliin Sergey Veremkon taakse.

Toisella puoliajalla Valko-Venäjä jatkoi paineistusta, mutta isäntien viimeistely oli aivan järkyttävän huonoa. Valko-venäläiset laukoivat useita kertoja erinomaisilta paikoilta pallon useita metrejä ohi Huuhkajien maalin. Suomellakin oli toisella puoliajalla muutamia paikkoja, mutta lisämaaleja ei suomalaisten toimesta nähty. Sen sijaan lopulta iski Valko-Venäjä. 83. minuutilla Valko-Venäjä sai vapaapotkun, joka annettiin keskityksenä Suomen maalin eteen. Puolustuksen täydellisen merkkausvirheen ansiosta Valko-Venäjän Dmitri Verkhovtsov pääsi puskemaan pallon Suomen maaliin. Roman Eremenko laukoi vielä aivan ottelun loppuhetkillä pallon komeasti Valko-Venäjän maalin ylärimaan, mutta lähemmäksi Suomi ei enää voittoa noussut.

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: OskariVillanen