HS: Suomen uusi päävalmentaja selvillä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 08/12/2015
Jaa tämä...

Suomen jalkapallomaajoukkueen uusi päävalmentaja tulee Ruotsista.

Helsingin Sanomat kertoo, että Suomen jalkapallomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi nousee ruotsalainen Hans Backe.

Tiedon uudesta päävalmentajasta lähde kertoo saaneensa suoraan Suomen Palloliitosta.

Sopimus kattaa vuodet 2016 ja 2017 sekä mahdolliset MM-kisat Venäjällä vuonna 2018. Lisäksi Palloliitolla on optio vuosista 2018 ja 2019 sekä mahdollisista EM-kisoissa vuonna 2020.

Backe on erittäin kokenut päävalmentaja. Ruotsalainen on voittanut esimerkiksi neljä kertaa Tanskan pääsarjan mestaruuden.

63-vuotiaan käskijän valmennusura alkoi jo 1980-luvulla Djurgårdenin peräsimessä.

Backe on toiminut päävalmentajana lisäksi Norjassa, Itävallassa, Kreikassa, Englannissa ja Yhdysvalloissa. Apuvalmentajana hän on ollut Englannin Valioliigassa pelaavassa Manchester Cityssä ja Meksikon maajoukkueessa.

Backe valmentanut viimeksi vuonna 2012

Backe ei ole valmentanut kolmeen vuoteen. Hän on pitkään toiminut mm. Ruotsin TV4:n asiantuntijana. Viimeksi valmensi MLS-liigan New York Red Bullsia 2010-2012. Vuonna 2010 hän luotsasi Red Bullsin itäisen konferenssin runkosarjan ykköseksi.

New Yorkissa Backe teki suuren vaikutuksen niin kannattajiin kuin pelaajiinkin. Toissa vuonna Hammarbyn hyökkääjä Luke Rodgers antoi ruotsalaiselle verkkosivustolle haastattelun, jossa hän sanoi Backen olevan hänen uransa paras valmentaja.

Kaikesta huolimatta marraskuussa 2012 seuran ja Backen tiet kuitenkin erkanivat, kun Red Bulls ei halunnut tarjota ruotsalaiselle jatkosopimusta.

– Haluamme kiittää Hansia hänen tekemästään työstä viimeisen kolmen vuoden ajalta ja toivotamme hänelle onnea tulevaisuuteen, newyorkilaisseuran urheilutoimenjohtaja Gerard Houllier toivotti tuolloin.

Backe aloittaa tehtävässään Huuhkajien käskijänä ensi vuonna. Näin ollen ruotsalaisen urakka alkaa vasta käynnissä olevien EM-karsintojen jälkeen.

Palloliitto aloitti uuden valmentajan hakuprosessin Mixu Paatelaisen saatua potkut kesäkuussa. Avoimen valmentajahaun kautta tuli noin 150 hakemusta. Palloliitto piti asiasta virallisen tiedotustilaisuuden kello 13.30.

– Tämä on suuri kunnia. On mukava päästä taas valmentamaan maajoukkuetta. Suomen EM-karsinnat ovat olleet vaikeat, joten tämä tulee olemaan iso haaste, mies kertoi lehdistötilaisuudessa.

Päävalmentajan pestiä hoitaa loppuvuoden Markku Kanervan vetämä valmennustiimi ja Backen mukaan nämä saavat keskittyä työhönsä rauhassa.

Valmennusfilosofiastaan Backe kuitenkin ehti paljastamaan, että hän pysyy lähellä pelaajia ja kuuntelee näitä.

Keskiviikkona pelataan Veikkausliigassa viiden ottelun mittainen kierros. Helsingissä pelataan odotettu HJK:n ja FC Lahden välinen kohtaaminen. Lue kamppailuun vihje tästä. Keskiviikon muissa Veikkausliigan kamppailuissa KTP matkustaa IFK Mariehamnin vieraaksi, VPS isännöi KuPSia, RoPS kohtaa SJK:n ja Ilves matkustaa vahvan kotijoukkueen FC Interin vieraaksi.

Peliyhtiö Nordicbet on vahvasti mukana eri jalkapalloliigojen tapahtumissa.

Lue myös:
VIDEO: Tanskalaisveskarilta upea maali Hollannin futisliigassa!
Raheem Sterlingin Mercedes-Benz löytyi Lontoosta pahasti kolaroituna!

nordicbet-valioliiga-790