Suomi - Ruotsi fiilistelyä! Katso koosteet ikimuistoisista kohtaamisista!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 24/04/2018
Jaa tämä...

Suomi kohtaa Jääkiekon MM-kisojen välierässä huomenna Ruotsin. Rakkaan naapurin kanssa on painittu useita kertoja vuosien saatossa.

Suomi – Ruotsi ottelut Jääkiekon MM-kisoissa sisältävät aina valtavan tunnelatauksen. Suomen molemmat maailmanmestaruudet ovat tulleet juurikin Ruotsia vastaan. Valitettavan usein on myös poistuttu päät painoksissa kaukalosta niin MM-kisa kuin Olympia kaukaloistakin.

Ladotaan pinoon muutamia ikimuistoisia Suomi – Ruotsi otteluita.

Vuonna 2008 Suomi ja Ruotsi kohtasivat Quebecin MM-kisoissa pronssiottelussa. Suomi oli tuossa ottelussa selvästi parempi koko ottelun ajan ja tämä näkyi myös tulostaululla. Suomi otti pronssimitalit lopulta selvin 4-0 lukemin.

 

Vuonna 2007 Suomi eteni aina finaalin asti Moskovan turnauksessa. Finaalissa Kanada oli parempi lukemin 4-2. Suomi ja Ruotsi kohtasivat jatkolohkossa ottelussa, jossa Suomi ei vain yksinkertaisesti saanut mistään sisään. Ruotsi voitti ottelun lopulta futislukemin 1-0.

 

Ehkä se kaikista ahdistavin tappio Ruotsille koettiin vuonna 2003. Suomi johti ottelua jo 5-1 ja oli marssimassa välieriin, mutta sitten alkoi tapahtua jotain aivan käsittämätöntä. Ruotsi hivuttautui ensin lähelle, sitten rinnalle ja lopulta ohi. Ruotsi voitti tuon valitettavasti ikimuistoisen ottelun lopulta 5-6. Huom! Katso omalla vastuulla!

 

Vuonna 2002 Ruotsi kohdattiin jälleen pronssiottelussa. Suomi johti jo tyylikkäästi ottelua kolmella maalilla, mutta noh.. jälleen kerran Ruotsi tuli takaa ohi. Loppulukemat 5-3 ja Raipe Helmisen kommentit ottelun jälkeen kertovat kaiken oleellisen tuosta kamppailusta.

 

Vuonna 2006 pelattiin Ruotsia vastaan Olympiafinaalissa Torinossa. Suomen ensimmäinen Olympia kulta oli aivan käden ulottuvilla, mutta niin vain jälleen kerran Ruotsi oli parempi. Suomi joutui tyytymään Olympiahopeaan ruotsin juhliessa kultaa lukemin 3-2.

 

Jos olet katsonut kaikki yläpuolella olevat pätkät, olet ansainnut kaksi seuraavaa pätkää. Vuoden 1995 MM-finaali määrittää joltain osin edelleen suomalaista jääkiekkoidentiteettiä. Ensimmäinen maailmanmestaruus on jotain ikimuistoista. Vuoden 1995 joukkueessa mukana olleet henkilöt ovat Suomessa urheilullisia sankareita aina ja ikuisesti. Tuolloin kohdattiin Ruotsi Globenissa ja loppulukemathan olivat legendaariset 4-1.

 

Seuraavaa mestaruutta MM-kisoista saatiin odottaa vuosia. Vuosi 2011 kuitenkin katkaisi tuon odotuksen. Bratislavassa Suomi kohtasi MM-finaalissa rakkaan länsinaapurin Ruotsin. Suomi oli selvästi valmiimpi tuohon otteluun. Leijonat kylvetti Tre Konoria oikein todenteolla Bratislavan illassa. Loppulukemat tuossa ottelussa 1-6.

 

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: OskariVillanen