Ilmaveivi täyttää tänään 2 vuotta!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Tasan kaksi vuotta sitten Mikael Granlund teki jotain sellaista, mikä tullaan muistamaan suomalaisessa urheiluhistoriassa aina.

Suomi otti vuonna 2011 toisen jääkiekon MM-kullan maan historiassa. Ikimuistoiset kisat sisälsivät paljon upeita hetkiä, mutta yksi mieleenpainuvimmista oli ehdottomasti Mikael Granlundin välierässä Venäjää vastaan tekemä huikea yksilösuoritus. Ilmaveivi. Tuo suoritus täyttää tänään kaksi vuotta!

Ilmaveivi on käsite, joka on jäänyt elämään suomalaisten arkisanastoon. Ilmaveivi päätyi postimerkkiin, lapsille valmistettiin ilmaveivi -settejä, jotka opettavat tekemään kyseisen tempun jne.. Ilmaveivistä otettiin kaikki mahdollinen irti. Mikael Granlund joutui ehkä kovempaan mediamyllytykseen kuin kukaan suomalainen jääkiekkoilija koskaan aiemmin.

Granlund on pelannut kuluneen kauden AHL/NHL:ssä Minnesotan organisaatiossa. Wildin pelit päättyivät, jonka jälkeen Jukka Jalonen lähti selvittämään tulisiko Mikko Koivu vahvistamaan tämän kevään MM-joukkuetta. Mikko sanoi ei. Seuraavana listalla oli koko kansan Mikke. Granlund ei kieltäytynyt Leijonien kutsusta. Suomi kohtaa huomenna Latvian ja Mikael Granlund on Suomen pelaavassa kokoonpanossa.

Ilmaveiviä on turha odottaa, mutta suomalaisilla on nyt erinomainen tilaisuus päästä katsomaan Granlundin pelaamista livenä Suomessa. Tätä herkkua nimittäin tuskin on tarjolla taas aivan hetkeen.

Ilmaveivi:

 

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: OskariVillanen