Ilmiömäinen Raanta pelasti Leijonat!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 05/04/2013
Jaa tämä...

Antti Raanta ja Petri Kontiola olivat Suomen ykkösmiehet, kun Leijonat nipistivät niukan voiton väkevästä Slovakiasta. 

 

Jääkiekon MM-kilpailut jatkuivat Suomen osalta nihkeästi, mutta voitokkaasti. Suomi oli pinteessä Slovakian kanssa, mutta käsittämättömästi 36 kertaa torjunut debytantti Antti Raanta ja Leijonien ykkösketjun taidokkaat otteet takasivat kuin takasivatkin isännille niukan voiton numeroin 2-0 (1-0, 0-0, 1-0).

Avauserästä oli kasvaa Leijonien osalta täydellinen painajainen. Slovakia otti pelin haltuunsa vakuuttavasti. Rajusti karvannut nivaska ei antanut Suomelle yhtään ylimääräistä tilaa ja hallitsi myös kiekollista peliä suvereenisti. 

Antti Raanta osoitti kuitenkin maalillaan, että kevään huuma ei ole vielä kaikonnut mihinkään. 15 kertaa torjunut debytantti piti yksin Suomen taistossa mukana.

Sitten tärähtikin kotikatsomon kannalta se paras mahdollinen. Erän toisella puoliskolla Suomi sai ensimmäisen maalipaikkansa, kun Sami Lepistö lähetti kiekon maalille. Mailoineen välissä näpäytteli Juhamatti Aaltonen ja slovakkivahti Rastislav Stana oli yllätetty.

Toisessa erässä peli tasoittui ja Suomi pääsi hivenen paremmin peliin mukaan. Siitä huolimatta Slovakia jatkoi väkevästi kuskin paikalla. Erityisesti Leijonien ykkösketju järjesteli kuitenkin lukuisia vaarallisia tekopaikkoja. Varsinkin Aaltonen aiheutti hämmennystä kikkavalikoimalla.

Pelin kuvaan ei tullut mitään muutosta päätöserässäkään. Slovakia hallitsi, Raanta liekehti ja Suomen ykkösketju pelasi loistavaa peliä.

Erän ensimmäisillä minuuteilla Petri Kontiola näytti miksi kenties kisojen kuumin sentteri tällä hetkellä. Leijonien ykköstykki taiteili suorasta hyökkäyksestä itselleen tekopaikan, laukoi ja seurasi oman irtokiekkonsa verkkoon asti.

Slovakia repi, raastoi ja taisteli luoden jatkuvasti tilanteita, mutta Suomi ja erityisesti pelin ykkösnimi Raanta kestivät ihailtavasti.

Toisen kisapäivän kamppailuiden tuloksia: 

Yhdysvallat – Itävalta: 5-3 (1-2, 4-1, 0-0)

Norja – Slovenia: 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)

Venäjä – Latvia: 6-0 (1-0, 3-0, 2-0)

Kanada – Tanska: 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)

Suomi – Slovakia: 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Ruotsi – Tshekki: 2-1 (kesken)