Ilves - HPK 18.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 17/04/2018
Jaa tämä...

Ilves sekä HPK vastakkain kuuden pisteen taistelussa.

Ilves – HPK, merkki alle 4,5 maalia, kerroin 1,97 Nordicbet
Ilves – HPK, merkki alle 5,5 maalia, kerroin 1,45 Unibet

Nordicbetin kertoimet otteluun 2,00 | 4,05 | 3,05 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigan ottelutarjontaa, Tammikuun tasauksen toisen kierroksen ottelut pelataan tänään päätökseensä. Tampereella yhteen iskevät äärimmäisen jännittävässä kamppailussa Ilves sekä Hämeenlinnasta vieraaksi saapuva HPK. Tässä ottelussa panokset ovat hurjaa luokkaa. Tiedossa on kaiken kaikkiaan vähämaalinen kohtaaminen. Sarjataulukossa Ilves sekä HPK ovat käytännössä toistensa päävastustajat. Ilves löytyy sarjataulukosta yhdeksänneltä sijalta, kun taas HPK:n sijoitus on yhdestoista. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on kuusi pistettä kotijoukkueen eduksi. Ilves sekä HPK pelasivat ensimmäisen kerran vastakkain jo eilen ja silloinhan HPK voitti jatkojen päätteeksi 3-2 maalein. Molemmilla joukkueilla on voittavat maalivahdit ja sehän tarkoittaa sitä, että vähämaalisen kamppailun todennäköisyys nousee. Ville Kolppanen sekä Juuse Saros ovat hyvänä päivänä Liigan kolmen parhaimman maalivahdin joukossa.

Ilveksen pelivire oli vielä vähän aikaa sitten hurjassa kunnossa, sillä tamperelaiset kulkivat käytännössä voitosta voittoon – tällä hetkellä tamperelaiset ovat kuitenkin valahtaneet kolmen ottelun mittaiseen tappioputkeen! On todennäköistä, että jäällä tullaan tänään näkemään kaksi varovaista joukkuetta, sillä Ilveksen on pystyttävä palaamaan mahdollisimman nopeasti takaisin voittojen pariin sekä samallahan HPK:lla ei ole varaa poistua Tampereelta pisteittä. Runkosarjaa on luonnollisesti edelleen jäljellä, mutta on mielenkiintoista nähdä, että kuinka rohkeasti HPK hakee mahdollisesti voittomaalia, jos lopussa tilanne on tasan. Otteluita on tämänkin taistelun jälkeen tarjolla, mutta Hämeenlinnassa tiedostetaan se fakta, että tästä ottelusta voitto on saatava. HPK on edellisestä viidestä vierasottelustaan saalistanut varsinaisella peliajalla vain yhden voiton, mutta tätä ottelua ei voida pitää aivan normaalina Liigaotteluna. Jo eilen Ilveksen sekä HPK:n välillä tunnetta löytyi ja sama tulee jatkumaan myös tänään.

Eilisessä Hämeenlinnan kamppailussa HPK pystyi pitämään Michael Keräsen johtaman Ilveksen ykköskentän pimennossa lähes täydellisesti – samaa tullaan hämeenlinnalaisilta vaatimaan myös tässä ottelussa mikäli vierasvoitto aiotaan Tampereelta napata! Michael Keräsen johtama ykköskenttä ei eilen käytännössä saanut mitään aikaan, joten siinä mielessä näytönpaikka tuollakin kolmikolla on jälleen tänään tiedossa. HPK:n valmennus peluutti Juha Kiilholman kenttää Ilveksen tärkeintä hyökkäyskolmikkoa vastaan ja siinä Pasi Arvonen sekä kumppanit onnistuivat satakymmenprosenttisesti. HPK:n kannalta hyvä asia eilisessä oli muutenkin se, että erittäin pirteitä pelaajia löytyi useammastakin eri kentästä. Varsinkin kolmoskenttä pelasi kotiyleisönsä edessä hienon ottelun. Ville Järveläinen lukeutui HPK:n sekä koko kentän vaarallisiin hyökkääjiin. Ratkaisijoita tässäkin ottelussa tarvitaan, mutta kaiken kaikkiaan maalit tulevat suurella todennäköisyydellä olemaan vähissä. Alle 4,5 maalia sekä alle 5,5 maalia ovat järkeviä valintoja vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas