Ilves - JYP 28.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/02/2018
Jaa tämä...

Jatkuuko Ilveksen alamäki JYPin isäntänä?

Ilves – JYP, merkki 2, kerroin 2,05 Unibet
Ilves – JYP ML, merkki 2, kerroin 1,65 Unibet

Unibetin kertoimet otteluun 3,00 | 4,05 | 2,05 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään neljä ottelua, Tampereella yhteen iskevät Ilves sekä Jyväskylästä vieraaksi saapuva JYP. Sarjataulukossa Ilves on tällä hetkellä yhdeksäntenä, kun taas JYP löytyy neljänneltä sijalta. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on kolmetoista pistettä JYPin eduksi. JYP lähtee tähän otteluun vieraissakin täysin ansaitusti ennakkosuosikkina. Ilves sekä JYP lähtevät täysin erilaisista tilanteista toistensa kimppuun, sillä Ilves on vajonnut todella syvälle, kun taas JYPillä homma toimii erittäin hyvin. Edelliset viisi ottelua ovat varsinaisella peliajalla tuottaneet Ilvekselle ainoastaan yhden voiton, kun taas JYPillä kulkee hienosti. Edellisellä kierroksella Ilves hävisi Ässien vieraana 4-1 maalein. Ilveksen tilanteesta kertoo paljon se, että kahteen edelliseen otteluun tamperelaisille ollaan viimeistelty yhdeksän maalia. Ilveksen puolustus on viime otteluissa ollut todella virheherkkää porukkaa.

Ilveksen koneet ovat hyytyneet pahanpäiväisesti, sillä kotijoukkueen vastuunkantajat ovat käytännössä poistaneet vain ja ainoastaan poissaoloillaan! Ilveksellä on ollut maalinteon kanssa suuria ongelmia, mutta vähintään yhtä suurta päänvaivaa Tuomas Tuokkolalle on myös aiheuttanut Ville Kolppasen peliesitykset. Ilveksen ykkösmaalivahti on pelannut kotijoukkueen maalilla erinomaisen kauden, mutta muutamassa edellisessä ottelussa hänkään ei ole ollut omalla tasollaan. Ville Kolppanen sekä Michael Keränen ovat pystyneet jopa kaksisteenkin kantamaan Ilvestä todella pitkälle, mutta viime otteluissa kyseinen kaksikko on palannut rivimiesten tasolle. Ilveksen edellinen kotiottelu SaiPaa vastaan oli jo toisessa erässä pelattu ja kaiken kaikkiaan tuossa kamppailussa lappeenrantalaiset tekivät Ilveksen puolustajista lähinnä säälittävän näköisiä amatöörejä. Ilveksellä ei pysynyt homma lainkaan hanskassa, vaan Keltamustat viimeistelivät toisessa erässä maaleja jatkuvalla syötöllä.

JYP on ollut jo pitkän aikaan erinomaisessa pelivireessä, vaikka kolme edellistä ottelua ovatkin vierasjoukkueelle tuottaneet kaksi tappiota. Edellisessä vierasottelussaan JYP hävisi täysin käsittämättömästi TPS:lle 4-2 maalein, mutta kokonaisuutta ajatellen jyväskyläläiset ovat olleet erinomaisessa pelivireessä. Turkulaisryhmää vastaan JYP teki muutamia todella pahoja merkkausvirheitä, mutta harvassa ne ovat muuten vierasjoukkueen kohdalla olleet. JYP onkin löytänyt selkeää tasaisuutta tekemiseensä ja sehän lupaa vain ja ainoastaan hyvää jatkoa ajatellen. JYP kulki vielä hetki sitten vierasotteluiden osalta monen ottelun mittaisessa voittoputkessa, joten siinä mielessä luottoa löytyy tässä taistelussa vierasjoukkueen suuntaan. Joukkueiden viisi edellistä kohtaamista ovat menneet JYPin eduksi ja vahvalta vierasvoitto näyttää tälläkin kerralla. Ilveksen tilanne vaikuttaa kaiken kaikkiaan sekavalta.

Veikkaussivut | Tuomas