Ilves - KalPa 3.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/03/2014
Jaa tämä...

Jatkuuko Ilveksen erinomainen pelivire KalPan kustannuksella?

Ilves – KalPa, merkki 1, kerroin 2,10 Betsson
Ilves – KalPa ML, merkki 1, kerroin 1,68 Nordicbet

Betssonin kertoimet otteluun 2,10 | 4,05 | 2,85 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigan ottelutarjontaa, Kuopion KalPa matkustaa Tampereelle testaamaan Ilveksen päivän vireen. Tänään Liigassa pelataan viikonlopun kunniaksi täysi kierros, joten seurattavaa riittää ympäri Suomea. Sarjataulukossa Ilves on tällä hetkellä sijalla yhdeksän, kun taas KalPan sijoitus on kahta täplää tamperelaisia heikompi. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on yhdeksän pistettä tamperelaisten eduksi. Ilves sekä KalPa ovat viime aikoina nousseet erinomaiseen pelivireeseen, joten sillä perusteella tästäkin ottelusta on lupa odottaa vauhdikasta kamppailua. Edellisellä kierroksella Ilves voitti Ässät 5-3 maalein, kun taas KalPalla on alla 1-3 numeroin voitto TPS:ästä. Ilves sekä KalPa itseasiassa kohtasivat juuri hetki sitten Kuopiossa, joten tutut joukkueet kohtaavat jälleen uudelleen. Kahteen edelliseen otteluun tamperelaisilla on alla tehtynä vaatimattomasti yhdeksän maalia, joten kotijoukkueen maalinteko-ongelmat alkavat pikkuhiljaa olemaan todennäköisesti historiaa.

KalPa on voittanut kaksi edellistä vierasotteluaan, mutta siitä huolimatta kuopiolaisten peliesitykset vaihtelevat hyvinkin rajusti! On täysin totta, että KalPalla on ollut täysin kohtuutonta epäonnea loukkaantumisten kanssa, mutta siitä huolimatta vierasjoukkue tarvitsisi tasaisuutta tekemiseensä. KalPan suurin ongelma tulee tänään olemaan siinä, että vierasjoukkueen yksilötaito on täydellisesti nuorten maailmanmestaruusturnauksessa. Michael Keränen on vastannut aivan liikaa Ilveksen tehoista, mutta vierasjoukkueellahan näin kauniisti sanottuna ei taida olla edes yhtä pelaajaa, joka pystyisi vastaamaan Keräsen huutoon. Artturi Lehkonen on esimerkiksi Saku Kinnusen tapaan nuorten maailmanmestaruusturnauksessa. Näiden pelaajien lisäksi vierasjoukkueen vahvuudesta sivussa edelleen ovat Marko Kauppinen, Antti Halonen, Kasperi Kapanen, Heikki Liedes sekä Luke Pither.

Lähtökohdat tätä ottelua ajatellen ovat jännittävät, koska on mielenkiintoista nähdä, että kuinka KalPa pystyy keskittymään huolelliseen puolustamiseen. KalPan viisikot ovat loukkaantumisten takia hajoilleet sen verran pahasti, että vierasjoukkueen valmennuksellahan täytyy olla tänään apunaan vähintään Suomen parhaimmistoon kuuluva taikuri, jotta jäälle saadaan jollain tapaa järkevät ketjukoostumukset. Tämä ottelu on muutenkin niin Ilvekselle kuin KalPalle kuuden pisteen ottelu, sillä käytännössä tamperelaiset sekä KalPa taistelevat täysin samoista sijoituksista. Ilves tulee olemaan tänään erittäin vahvoilla, jos ratkaisijoita löytyy muistakin kentistä kuin ainoastaan Keräsen johtamasta kentästä. Michael Keränen on pelaamassa mahtavaa kautta kotijoukkueen hyökkäyksessä, mutta tamperelaiset tarvitsevat myös muualta onnistumisia. 

Veikkaussivut | Tuomas