Ilves - Kärpät 6.2.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/06/2014
Jaa tämä...

Nappaako Kärpät täydet pisteet Ilveksen kustannuksella?

Ilves – Kärpät, merkki 2, kerroin 1,80 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 3,60 | 4,10 | 1,80 PELAA TÄSTÄ

 

 

Sarjataulukossa seitsemäntenä oleva Tampereen Ilves kohtaa jääkiekon Liigan taistelussa vieraaksi saapuvan Kärpät. Oululaisryhmä johtaa luonnollisesti runkosarjaa melkoisen selkeällä erolla ennen toisena olevaa Tapparaa. Tarkemmin sanottuna Kärppien runkosarjan voiton todennäköisyyttä korostaa huomattavasti se, että vierasjoukkue on pelannut huomattavasti vähemmän otteluita kuin moni muu joukkue. Ilveksen sekä Kärppien välisessä kohtaamisessa on vain yksi selkeä ennakkosuosikki. Ilves pelasi eilen voittamalla Bluesin Espoossa 0-3 numeroin, mutta kotijoukkueen peliesitykset ovat olleet todella epätasaisia. Ilves on ollut tällä kaudella hissijoukkueen maineessa. Ilveksen tilannetta ei paranna lainkaan se, että Michael Keränen loukkaantui muutama kierros sitten ja hän onkin sivussa suurella todennäköisyydellä useampia viikkoja kotijoukkueen vahvuudesta.

Kärpät pelasi edellisellä kierroksella TPS:n vieraana häviten jatkojen päätteeksi 3-2 maalein, joten voidaankin kyseenalaistaa, että olikohan oululaisten motivaatio sekä asenne täysin vaaditulla tasolla? Kärpät huomasi TPS:n vieraana varmuudella sen, että yhteenkään otteluun vierasjoukkueella ei ole varaa lähteä väärällä asenteella. Edelliset viisi ottelua ovat joka tapauksessa Kärpille tuottaneet neljä voittoa, joten sinänsä pieniä työtapaturmia sattuu itse kullenkin. Kärpät toteuttaa käytännössä Lauri Marjamäen laatimaa pelitaktiikkaa äärimmäisen laadukkaasti ja se onkin tuomassa runkosarjan voittoa Ouluun. Kärppien tilanteesta kertoo paljon se, että viiteen edelliseen otteluun kertaakaan vierasjoukkueelle ei olla varsinaisella peliajalla tehty kolmea maalia tai enempää. Kärpät oli Turussa ensimmäisessä erässä laiska, joten tänään vierasjoukkueella ei ole samanlaiseen pelleilyyn varaa. Lauri Marjamäki onkin tehnyt sen varmasti pelaajilleen selväksi.

Ilveksen loukkaantumistilanne alkaa vaikuttamaan jonkinlaiselta vitsiltä, sillä alkaa tuntumaan, että jokaisessa ottelussa kotijoukkue joutuu lähettämään sairasloman puolelle useampiakin avainpelaajia. Eilisessä Bluesia vastaan pelatussa ottelussa kolmea pistettä oli tamperelaisille erinomainen suoritus, mutta se kuulostaa vähemmän erinomaiselta, että Atte Pentikäinen, Mikko Kukkonen sekä Martti Järventie jättivät kamppailun kesken. Ilveksen loukkaantumislistaa voisi jatkaa vielä huomattavasti pidemmällekin, sillä esimerkiksi Niko Dimitrakoskin lienee poissa kotijoukkueen vahvuudesta. Kärpät ei tule tänään vielä esittelemään Adam Masuhria sekä Esa Pirnestä vierasjoukkueen vahvuudessaan, mutta siitä huolimatta normaalilla peliesityksellä Kärpät tulee vierasvoiton nappaamaan. Tomi Karhunen pelasi TPS:ää vastaan Kärppien maalilla, mutta Jussi Rynnäs aloittanee jälleen vierasjoukkueen maalinsuulla.

Veikkaussivut | Tuomas