Ilves - SaiPa 24.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/02/2018
Jaa tämä...

Jatkuuko SaiPan voittoputki Ilveksen vieraana?

Ilves – SaiPa, merkki 2, kerroin 2,45 PAF
Ilves – SaiPa ML, merkki 2, kerroin 1,87 Unibet

PAFin kertoimet otteluun 2,45 | 3,95 | 2,45 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigan ottelutarjontaa, Tampereella yhteen iskevät Ilves sekä Lappeenrannasta vieraaksi saapuva SaiPa. Perjantain kunniaksi tiedossa on kaiken kaikkiaan neljän ottelun mittainen kierros. Ilves sekä SaiPa kohtasivat edellisen kerran joulukuun alussa ja silloinhan kamppailu päättyi SaiPan vierasvoittoon 1-5 maalein. Sarjataulukossa SaiPa on tälläkin hetkellä kolmantena, joten paljon oikeita asioita Lappeenrannassa ollaan tehty. SaiPan kone vaikutti vielä muutamia kierroksia sitten olleen pahasti hyytymään päin, mutta lappeenrantalaiset ovat saalistaneet kolmesta edellisestä ottelustaan yhtä monta voittoa. SaiPan pelivireen arvoa muutenkin nostaa ehdottomasti se, että vierasjoukkueen otteluohjelma on ollut todella vaikea. Viiteen edelliseen otteluun lappeenrantalaiset ovat joutuneet pelaamaan esimerkiksi kahdesti Tapparaa vastaan sekä kerran JYPiä vastaan.  

Ilves voitti edellisellä kierroksella Pelicansin Lahdessa 1-2 maalein, mutta kaiken kaikkiaan tuossa ottelussa kumpikaan joukkue ei ollut millään mittarilla katsottuna lainkaan omalla tasollaan. Ville Kolppanen on ollut Ilveksen kantava voima käytännössä kierroksesta toiseen, mutta sekään ei poista sitä tosiasiaa, että tamperelaisilla on alkanut olemaan valtavia ongelmia maalinteon kanssa. Ilves on ollut tällä kaudella hissijoukkueen maineessa ja tällä kertaa se tarkoittaakin sitä, että tamperelaisten suunta on jälleen menossa selkeästi alaspäin. Kahteen edelliseen kotiotteluun Ilves on pystynyt viimeistelemään käsittämättömästi yhteensä vain kaksi maalia. Vielä vähän aikaa sitten Ilves voitti otteluita kovalla prosentilla, mutta viime aikoina ratkaisijoista on ollut Tampereella suurta pulaa. Michael Keränen on ollut johtavana pelaajana vastustajalle kuin vastustajalle vaikea pideltäväksi, mutta sentään yksin hänkään ei otteluita kotijoukkueelle pysty voittamaan.

SaiPahan tunnetaan normaalisti erinomaisena kotijoukkueena, mutta on syytä ottaa huomioon, että viime aikoina lappeenrantalaiset ovat myös vieraissa pystyneet menestymään erittäin hienosti! SaiPa on kärsinyt muutaman muun joukkueen tavoin runsaista loukkaantumisista, mutta ne eivät ole kuitenkaan suistaneet lappeenrantalaisia täydellisesti väärille raiteille. Jussi Markkanen on ollut ajoittain sivussa SaiPan maalilta, mutta Andreas Bernard on pystynyt torjumaan laadukkaalla tasolla. SaiPa onkin osoittanut, että Jussi Markkasen ei tarvitse kierroksesta toiseen pelata vierasjoukkueen maalilla, jotta lappeenrantalaiset voisivat menestyä. Sinänsä joukkueiden aikaisemmilla kohtaamisilla ei ole merkitystä, mutta jonkinlaista henkistä yliotetta lappeenrantalaisilta varmasti löytyy, sillä Ilves on ollut juuri SaiPaa vastaan suurissa ongelmissa. Joukkueiden kahteen edelliseen kohtaamiseen SaiPa on viimeistellyt vaatimattomasti kymmenen maalia. Periaatteessa SaiPan saakin jopa vieraissakin niukaksi ennakkosuosikiksi.

Veikkaussivut | Tuomas