Ilves - Tappara 14.2.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Onko Ilveksestä valloittamaan Tampereen herruutta?

Ilves – Tappara, merkki 1, kerroin 4,00 Nordicbet
Ilves – Tappara ML, merkki 1, kerroin 2,70 Nordicbet

Nordicbetin kertoimet otteluun 4,00 | 4,25 | 1,70 PELAA TÄSTÄ

 

 

Sarjataulukossa yhdeksäntenä oleva Ilves kohtaa Tampereen paikallistaistelussa vastaan asettuvan Tapparan. Jääkiekon Liigassa pelataan tänään kaiken kaikkiaan neljällä pelipaikkakunnalla. Tappara lähtee tähän otteluun ennakkosuosikkina, mutta kerroinasettelussa on Ilvekselle jätetty ilmaa. Ilves on ollut viime aikoina vahvassa pelivireessä. Edellisellä kierroksella Tupsukorvat nappasivat erittäin tyylikkään voiton SaiPan kustannuksella 0-1 numeroin. Edelliseen viiteen otteluun Ilves on jäänyt pisteittä ainoastaan yhden kerran, joten Tupsukorevat ovat saaneet ennen kaikkea tasaisuutta tekemiseensä. Ilves on tällä kaudella ollut hissijoukkueen maineessa, mutta toistaiseksi nekin väitteet voidaan heittää suoraan roskakoriin. Michael Keräsen loukkaantuminen on vaikuttanut Ilveksen tekemiseen, mutta ensinnäkin Ilves on pystynyt nappaamaan mukavalla tahdilla voittoja myös ilman häntä sekä toisekseen Michael keränen saattaa olla hyvinkin nopealla aikataululla takaisin Tupsukorvien vahvuudessa.

Tappara nappasi edellisellä kierroksella komean voiton Kärppien kustannuksella, vaikka ottelun päätösäerässä Kärpät oli jo käytännössä toinen käsi voitossa kiinni. Tuo ottelu päättyi lopulta jatkojen päätteeksi Tapparan voittoon 3-4 maalein. Takaa-ajo on aina varsinkin Oulussa suuren työn sekä tuskan takana, joten siinä mielessä Tapparalle on ehdottomasti kiitosta annettava merkittävästä suorituksesta. Tappara ei ole kuitenkaan viime aikoina esiintynyt lainkaan tasaisesti. Viisi edellistä ottelua ovat tuottaneet varsinaisella peliajalla Tapparalle ainoastaan yhden voiton. Varsinkin viime aikoina Tapparalla on ollut vaikeaa, sillä kolme edellistä ottelua ovat tuottaneet Tampereen tämän hetken ykkösseuralle kaksi tappiota. Tapparan kehuttu puolustus,-sekä maalivahtityöskentely on saanut viime aikoina säröjä aikaan, sillä esimerkiksi Raumaalla Tapparalle tehtiin viisi maalia sekä edellisessä kotiottelussa vieraana ollut JYP viimeisteli neljä maalia Kirvesrintojen maaliin.

Ilves taistelee edelleen tiukasti pääsystä jopa kuuden parhaan joukkoon, sillä realistisesti ajateltuna Tupsukorrvilla ovat mahdollisuudet taistella pääsystä Jokereiden hallussa nykyään olevalle sijoitukselle. Ilveksen kannalta merkittävä asia on se, että Tupsukorvat ovat pelanneet yhden ottelun käytännössä kaikkia päävastustajia vähemmän. Ilveksen tekemisessä on tällä hetkellä niin paljon hyvää, että onhan tämän ottelun kerroinasettelussa kotivoitolle tarjotut kertoimet vähintäänkin mielenkiintoisia. Ilveksen tilanteesta kertoo paljon se, että kolmeen edelliseen otteluun peräti kahdessa Tupsukorvat ovat jättäneet kokonaan vastustajat ilman ainuttakaan maalia. Ilveksen kannalta loistava asia on se, että Tupsukorvat ovat löytäneet tasaisuutta tekemiseensä, sillä se luo varmasti lisää potkua jo ihan tätäkin ottelua ajatellen. Tampereen paikallistaisteluun on vaikeaa saada toista osapuolta näin selkeäksi ennakkosuosikiksi. Ilves nostetaan ilomielin vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas