Indianapolis Colts - Baltimore Ravens 5.10.2014 | Coltsin hyökkäys liigan paras

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 10/05/2014
Jaa tämä...

Ravens on yllättänyt tällä kaudella, sen hyökkäyksen linja on ollut yksi liigan parhaista

Vihje lyhyesti

– Baltimore Ravensin hyökkäys on parantanut huimasti viime kaudesta. Varsinkin hyökkäyksen linja on ollut erinomainen. Hyvänä esimerkkinä on se, että viimeisissä kolmessa ottelussa pelinrakentaja Joe Flaccoa ei ole säkitetty kertaakaan, kun viime kaudella hänet säkitettiin 48 kertaa. Ravensin tähtikeskushyökkääjä Ray Rice on hyllytettynä eikä välttämättä pelaa enää koskaan NFL:ssa, mutta se ei ole tahtia haitannut. Forsett ja Taliaferro ovat hoitaneet pallon kantamisen mainiosti, ja kyllähän se käy kun linja tekee hommansa hienosti.

– Coltsin hyökkäys on myös ollut loistava, itse asiassa se on ollut alkukaudesta koko liigan paras. Tätä vauhtia mentäessä Colts-QB Andrew Luck rikkoisi Peyton Manningin seuraennätyksen heitetyissä jaardeissa ja touchdowneissa. Tähän mennessä Luck on heittänyt jo kolmetoista maalia ja 1305 jaardia.

[ Baltimoren suora voitto on Gutsilla 2.40. Gutsille 100 € bonus tästä ]

– Colts hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan kovia Denveriä ja Philadelphiaa vastaan, mutta voitti sen perään heikommat Jacksonvillen ja Tennesseen. Baltimore hävisi avauskierroksella Cincinnatille, mutta sen jälkeen se voitti Pittsburghin, Clevelandin ja Carolinan.

Colts on kertoimissa suosikki, ja kotikenttäetu oikeuttaa suosikkiaseman. Ottelussa tehtäneen paljon pisteitä, kumpikin joukkue pystyy pallon kanssa dominoimaan vastustajaa.

Vihje: yli 49 pistettä, kerroin 1,90 Bet365

 

 

Lähtökohdat otteluun

Vierasjoukkue Baltimore Ravens on voittanut kolme ottelua putkeen, ja sen peli on ollut oikeastaan aika vakuuttavaa. Ensimmäisellä viikolla Ravens hävisi vieraissa Cincinnati Bengalsille, mutta Bengals on ollut suorastaan loistava alkukaudella. Tämän jälkeen Ravens voitti Steelersin selvästi kotikentällään, sen perään Clevelandin vieraissa niukasti kahdella pisteellä. Viime viikolla yllättävän kehno Carolina Panthers hävisi Baltimoressa 10-38. Colts vieraskentällä on kova testi, suurin piirtein yhtä kova kuin Bengals.

Indianapolis Colts on voittanut kaksi ja hävinnyt kaksi. Tappiot tulivat kahdella ensimmäisellä kierroksella, mutta tuolloin Colts kohtasi kovat Denverin ja Philadelphian. Philadeplhia voitti Coltsin Indianapoliksessa tiukan ottelun jälkeen kolmella pisteellä. Voitot Colts otti heikosta Jacksonvillestä ja Tennesseestä yhteispiste-erolla 51. Coltsin hyökkäys on ollut koko liigan kovin. Se on tehnyt 34 pistettä per ottelu ja edennyt 444 jaardia per ottelu.

Coltsin pelinrakentaja, vuoden 2012 draftin ykkösvaraus Andrew Luck on alkanut pelata niinkuin häneltä on odotettu, eli loistavasti. Tätä vauhtia Luck heittää tällä kaudella 5220 jaardia ja 52 maalia, mikä peittoaisi Colts-legendan Peyton Manningin seuraennätykset selvästi. Tuskin tätä tapahtuu, jossain vaiheessa Coltsin hyökkäyksen meno varmasti vaimenee, mutta tällä hetkellä Luckille ja hyökkäykselle kaikki näyttää olevan helppoa. Tennesseetä vastaan Luck heitti 393 jaardia ja neljä maalia.

”Hän on nyt päässyt zonelle. Aina kun menet pelaamaan, pelaat nopeasti eikä sitä tarvtse ajatella, niin usein tuloksena on sitten sellaiset lukemat joita hän parhaillaan tekee”, sanoi Colts-valmentaja Chuck Pagano.

[ Neljän pisteen tasoituksella Baltimoren kerroin on 1.70. Gutsille 100 € bonus tästä ]

Baltimoren joukkuetta on kauden aikana painanut tähtikeskushyökkääjä Ray Ricen kotiväkivaltatapaus. Rice tyrmäsi tulevan vaimonsa las vegasilaisessa hississä ja sai jatkuvan pelikiellon sekä erotettiin joukkueesta. Kaikki ei tapauksessa mennyt aivan sujuvasti, sillä pelikielto ja erottaminen kestivät, vaikka todisteet olivat jo ilmiselvät. Joukkueesta on myös puuttunut laitapuolustaja Lardarius Webb loukkaantumisen vuoksi. Viime kaudella Webb oli joukkueen ykkönen syötön puolustamisissa.

Ravensin uusi hyökkäyksen koordinaattori Gary Kubiak on saanut joukkueen hyökkäyksen hyvään kuntoon, parannusta viime kaudesta on tullut huimasti. Ravens on tällä hetkellä liigan kuutosena liki neljä sataa jaardia per ottelu edenneenä. Viime kaudella joukkue oli saman lista sijalla 29. Ravensin hyökkäyksen linja on ollut tällä kaudella hyvä, ja sieltähän se hyökkäyksen menestys viime kädessä tulee.

Ricen puuttuminen ei ole ollut ollenkaan ongelma. Justin Forsett ja Lorenzo Taliaferro ovat pelanneet hyvin keskushyökkääjinä. He ovat edenneet yhteensä noin 135 jaardia per ottelu, se on liigan yhdennäkseksi paras saldo. Carolinaa vastaan he juoksivat 124 jaardia kumpikin tehden maalin, ja Panthersin puolustuksen pitäisi olla liigan parhaimmistoa.

Hyvä hyökkäyksen linja sekä juoksupeli auttavat myös pelinrakentaja Joe Flaccoa. Hänen QB-reittauksensa on 93.5, joka on Flaccon uran toiseksi paras lukema. Kolmen ottelun voittoputken aikana Flaccoa ei ole säkitetty kertaakaan, joka on huiman kova saavutus linjamiehiltä. Viime kaudella Flacco säkitettiin 48 kertaa ja se oli koko liigan toiseksi eniten.

 

Perustelut vihjeelle

Colts on suosikki ottelussa. Bet365 antaa sille voittokertoimen 1.58, Ravensin voitosta saa 2.50. Tasoitus on kolme pistettä ja totals-raja 49. Kokeiltavan arvoinen on totals-rajan ylitys. Tasoitus ja voittokerroin taitavat olla aikalailla kohdallaan, mutta pisteitä ottelussa varmaan tehdään. Coltsin hyökkäys tuskin aivan piiputtaa ja Ravensin kova hyökkäyksen linja kyllä vie palloa.

Vihje: yli 49 pistettä, kerroin 1,90 Bet365

Veikkaussivut | Anssi