FC Interin ja Vikingurin ottelusta selvitys - Mahdollinen ottelumanipulaatio!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 07/12/2013
Jaa tämä...

FC Inter hävisi nöyryyttävästi färsaarelaisille, mutta ottelu oli varsin epäilyttävä.

Eilen illalla pelattiin Turussa Eurooppa Liigan karsintaottelu FC Interin ja färsaarelaisen Vikingurin välillä. Lähtökohtaisesti ottelun olisi pitänyt olla täysin Interin heiniä, mutta toisin kävi.

Toiselle puoliajalle lähdettiin 0-0 tilanteesta, mutta sitten alkoi tapahtua. Ottelun tuominnut armenialainen tuomari Andranik Arsenyan vihelsi ensin Vikingurille rangaistuspotkun todella oudosta tilanteesta. Noh, Vikingurin pelaaja laittoi pallon maaliin ja turkulaisilla alkoi panta kiristyä pään ympärillä. Tilanteeseen saatiin helpotusta, kun Andranik Arsenyan vihelsi myös Interille rangaistuspotkun vain pari minuuttia myöhemmin. Pim Bouwman ei osunut kuitenkaan tolppaa lähemmäksi maalia ja tilanne säilyi lukemissa 0-1.

Näissä lukemissa mentiin myös ottelun loppuun saakka ja koska edellinen ottelu päättyi tasapeliin, niin färsaarelaiset pudottivat todellisella shokilla Interin jatkosta.

Ottelun jälkeen alkoi kuitenkin täysin aiheelliset spekulaatiot ottelun manipuloinnista. Vedonlyöntiyhtiö Betfairilla kyseistä ottelua pelattiin noin 370 000 eurolla, kun normaalisti Eurooppa Liigan otteluita pelataan max. muutamalla tuhannella eurolla. Lisää vettä myllyyn heittää se, että kohdetta ”Molemmat tekevät maalin” oli tuosta summasta pelattu noin 300 000 eurolla. Tämä yhdistettynä siihen, että Andranik Arsenyan vihelsi kummallekkin joukkueelle todella kyseenalaiset rangaistuspotkut viittaa suoraan siihen, että ottelua oli pyritty manipuloimaan.

Huvittavan tilanteesta tekee se, että Interin Bouwman ei saanut rankkua sisään, jolloin 300 000 eurolla pelattu ”Molemmat tekee maalin” -kohde on mennyt kaikilla väärin.

FC Inter ja Suomen palloliitto ovat kumpikin lähestyneet UEFA:a asian tiimoilta. UEFA tutkii asiaa ja ilmoittaa mahdollisista seuraamuksista tutkinnan päätyttyä.

Katso kyseenalaisiin rangaistuspotkuihin johtaneet tilanteet tästä! (yle.fi)

Lähde: YLE

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: @OskariVillanen