Islanti - Kroatia 15.11.2013 | Jalkapallon MM-karsinnat

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Venyykö Islanti kotonaan upeaan yllätykseen Kroatian kustannuksella?

Islanti – Kroatia, merkki 1, kerroin
Islanti (+1) – Kroatia, merkki 1, kerroin

Sportingbetin kertoimet otteluun 4,33 | 3,40 | 1,90

 

 

Jalkapallon MM-karsinnat ovat tulleet siihen vaiheeseen, että ratkaistaan lopultakin ne joukkueet, jotka etenevät Brasiliassa pelattavaan MM-lopputurnaukseen. Reykjavikin illassa yhteen iskevät Islanti sekä vieraaksi saapuva Kroatia. Islannin arpaonnihan ei ollut lainkaan paras mahdollinen. Kroatia on pahin mahdollinen vastustaja MM-jatkokarsinnoissa yhdessä Portugalin kanssa. Kroatia on materiaaliltaan ehdottomasti Islantia laadukkaampi osapuoli, mutta Islannilla on kotonaan ehdottomasti hyvät mahdollisuudet yllätykseen. Moni asia viittaa tässä kamppailussa Islannin yllätysvoittoon, sillä Islanti on tottunut viime vuosina pelaamaan ensinnäkin aivan taitojensa ylärajoilla sekä toisekseen säästäkin tulee olemaan etua Islannille. Reykjavikissa tulee olemaan varmasti erittäin kylmää, sateista sekä tuulista. Kaikki se tulee olemaan Kroatiaa vastaan, sillä Kroatia tulee pitämään palloa. Mitä huonompi sää on, sitä enemmän se tulee auttamaan kotijoukkuetta.  

Kroatia hävisi karsintojen kaksi viimeistä ottelua ja nyt Kroatia lopulta joutui MM-jatkokarsintoihin hakemaan lopullista paikkaa Brasiliaan. Kroatian päävalmentaja Igor Stimac sai lähteä ja tilalle hankittiin melkoisen nopealla aikataululla Niko Kovac. Tavallaan juuri Niko Kovacin hankkiminen Kroatian päävalmentajaksi voi olla hyväkin asia, sillä ei ole montaa vuotta siitä aikaa, kun Niko Kovac pelasi vielä Kroatian maajoukkueessa. Joka tapauksessa Kroatian itseluottamus on tuskin parhaalla mahdollisella tasolla, sillä kaiken kaikkiaan Kroatia on neljästä viime ottelustaan saalistanut vain yhden voiton. Tiukatkin ottelut ovat syksyn aikana kääntyneet kovalla prosentilla vierasjoukkuetta vastaan.

Islanti on kolmesta edellisestä kotiottelustaan saalistanut yhtä monta voittoa, joten Islannissa on tavallaan menossa jonkinlainen jalkapallobuumi! Mittakaavat ovat tietenkin täysin eri luokkaa kuin esimerkiksi Kroatiassa, mutta paikalla tulee joka tapauksessa olemaan varmasti paljon kotijoukkueen kannattajia. Islanti tulee elämään täysin kotiottelunsa varassa, joten tästä ottelusta olisi saatava mahdollisimman hyvä lopputulos. Islannille moni asia viittaa tällä kerralla yllätystulosta, joten mitäpä sitä lähteä muuttamaan. Kroatian tilanne ei tällä hetkellä vakuuta kentällä eikä kentän ulkopuolella. Kaiken kaikkiaan Islannilla on nyt elämänsä tilaisuus horjuttaa tosissaan huomattavasti suurempaa jalkapallomaata ja ahdistaa Kroatia nurkkaan, kun joukkueet myöhemmin kohtaavat toisessa osaottelussa. 

Veikkaussivut | Tuomas