Italialainen konkurssiseura laittanut historiansa myyntiin!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 21/02/2018
Jaa tämä...

Konkurssiin ajautunut Parma ui syvissä vesissä.

Jalkapallon Italian Serie A:ssa vielä viime kaudella pelannut Parma on tuskaillut valtavien talousongelmien kanssa. Vielä keväällä seuralla oli velkaa noin 200 miljoonaa euroa. Seuraa on yritetty myydä uusille omistajille, mutta kun ostajia ei löytynyt, seura asetettiin konkurssiin.

Parman nimi muutettiin muotoon Parma Calcio 1913 ja seura pudotettiin Italian neljänneksi korkeimmalle sarjatasolle.

Konkurssipesää hoitavat Angelo Anedda ja Alberto Guiotto ovat ryhtyneet toimiin realisoidakseen seuran omaisuutta. Kyseenalaisena toimenpiteenä kaksikko on laittanut pystyyn huutokaupan, jossa on tarjolla Parman aikaisempina kausina voittamia pokaaleja.

Guardianin mukaan mynnissä ovat ainakin vuosien 1992, 1999 sekä 2002 Italian cupin pokaalit, vuoden 1993 Cup-voittajien cupin pokaali, vuoden 1993 Euroopan supercupin pokaali, vuosien 1995 ja 1999 Uefa cupin pokaalit ja vuoden 1999 Italian super cupin pokaali.

Tarjouksia pysteistä otetaan vastaan syyskuun 11. päivään saakka.

Euroopan jalkapalloliitoa ei huutokauppa miellytä

Euroopan jalkapalloliitto Uefaa huutokauppa ei miellytä, sillä liiton sääntöjen mukaan Uefan alaisten turnausten voittajille jaettujen pokaalien tulee pysyä seurojen hallussa eivätkä ne saa poistua joukkueen kotimaasta ilman Uefan antamaa erillistä lupaa.

Italialaiset tulevat todennäköisesti valittamaan päätöksestä voidakseen myydä pokaalit.

Parman viime kausi oli hyvin surullinen. Ryhmä ei pystynyt osallistumaan kaikkiin otteluihin, sillä ei ollut rahaa palkata edes järjestyksenvalvojia. Päättyneellä kaudella Parman puheenjohtaja ja parikymmentä muuta seuran edustajaa pidätettiin epäiltynä rahanpesusta.

Parmalta vähennettiin viime kauden aikana pisteitä, koska seura ei maksanut pelaajilleen eikä henkilökunnalleen palkkoja. Vaikka pelaajat pelasivat ilman palkkoja, Parma voitti loppukauden viimeisten otteluiden aikana muun muuassa Juventuksen ja pelasi tasapelin Napolia vastaan.

Viimeksi helmikuussa albanialainen liikemies Rezart Taci myi koko Parman omistuksensa seuran uudelle puheenjohtajalle Giampietro Manentille yhden euron suuruisella summalla, mutta nyt myös Manenti lukeutuu niihin, joita on epäilty tai edelleen epäillään rahanpesusta.

Viikonloppu on täynnä tapahtumia jalkapallomaailmassa. Perjantai-iltana pelataan muun muuassa Bundesliigan ensimmäisen kierroksen ottelu Bayern Munchenin ja Hamburgerin välillä. Lue kamppailusta vihje tästä.

Englannin Valioliigassa perjantai-iltana pelataan Aston Villan ja Manchester Unitedin välinen kohtaaminen. Lue ottelusta vihje tästä. Kamppailu pelataan jo nyt, sillä Manchester Unitedilla on ensi viikolla tiedossaan tärkeä karsintaottelu belgialaista Club Bruggea vastaan.

Peliyhtiö Nordicbet on vahvasti mukana eri jalkapalloliigojen tapahtumissa.

Lähde: Iltalehti

Lue myös:
VIDEO: Tanskalaisveskarilta upea maali Hollannin futisliigassa!
VIDEO: Cristiano Ronaldo temppuilee GTA V:ssa!

nordicbet-valioliiga-790