ronald koeman

Ja siihen loppui Koemanin Everton -pesti

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Ronald Koeman sai lopulta potkut Evertonin managerin pestistään. Surkea 2-5 -kotitappio Arsenalille sunnuntaina oli lopulta liikaa Evertonin seurajohdolle. Evertonin alkukausi on kaiken kaikkiaan ollut onneton. Joukkue on Valioliigassa putoamisrajan alapuolella, ja Eurooppa-liigassakin pudotuspelit taitavat jo käytännössä olla menneet ohi.

Everton palkkasi Koemanin vuosi sitten kesällä kuuden miljoonan punnan vuosipalkalla. Viime kaudella Koeman sai vietyä joukkueen Valioliigan seitsemänneksi. Viime kesänä Koeman hankki uusia pelaajia liki 140 miljoonalla punnalla, mutta tämä ei onnistunut ollenkaan. Nousun sijaan alkoi Evertonin syöksykierre.

Tappio Arsenalille Goodison Parkilla oli Evertonin seitsemäs häviö 11 otteluun kaikki turnaukset mukaan lukien. Maanantaina aamulla brittilehtien mukaan Koemanille kerrottiin seuran puheenjohtajan Bill Kenwrightin ja suurimman omistaja Farhad Moshirin päätyneen potkuihin. Evertonin alle 23-vuotiaiden joukkueen valmentaja David Unsworth hoitaa ykkösjoukkueen managerin hommia ainakin toistaiseksi.

Vain kolme viikkoa sitten, Evertonin hävittyä kotonaan Burnleylle, Moshiri vannoi, että Koemanilla on hänen täysi tukensa. Tämän jälkeen Everton venyi tasapeliin Brightonin kentällä, hävisi kotonaan Lyonille Eurooppa-liigassa ja otti pahasti neniinsä Arsenalilta.

Koemanin kesän ostokset ovat lähinnä epäonnistuneet pahasti. 30 miljoonan punnan maalivahti Jordan Pickford on ollut hyvä, samaten Wayne Rooney on ajoittain väläytellyt. Kalliit hankinnat Gylfi Sigurdssin ja Davy Klaassen ovat olleet heikkoja, ja veteraanipelaajat Ashley Williams sekä Morgan Scheiderlin ovat olleet tyystin epäkunnossa. Suurin ongelma Evertonin joukkueessa lienee ollut se, että viime kauden ykköskärkeä Romelu Lukakua ei olla pystytty korvaamaan.

Koemania saattaa tietenkin lohduttaa se, että hänellä on vielä 18 kuukautta sopimusta jäljellä, ja tuon Everton nyt sitten ostaa ulos kalliisti.

Kuka sitten on Evertonin uusi manageri? Brittilehdistö on nostanut esille kiinnostavia nimiä – ehdolla ovat muun muassa Carlo Ancelotti, Sam Allardyce ja vieläpä maineensa Evertonissa rakentanut David Moyes.

Alla kohokohdat ottelusta, jossa Koemanin potkut varmistuivat:

 

 

Parhaat talletusbonukset