VIDEO: Jääkiekko Espoo Oy konkurssiin - löytyykö vielä pelastus?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Espoolaisjoukkueen taustayhtiö on todettu maksukyvyttömäksi.

Espoon Bluesin taustayhtiö Jääkiekko Espoo Oy asetettiin konkurssiin aikaisemmin tänään. Bluesin mukaan yhtiöllä on nyt kahdeksan päivää aikaa pyytää konkurssin peruuntumista, mutta asia ei ole niin yksinkertainen.

Blues tiedotti tänään lyhyesti verkkosivuillaan Espoon käräjäoikeuden konkurssipäätöksestä ja sitä, että mitä konkurssin peruuttaminen tarkoittaisi. Käytännössä tämä useimmiten tarkoittaa konkurssivelkojen maksua. SM-liigan kriisiseura ei muuten ole kuitenkaan kommentoinut konkurssipäätöstä.

Konkurssilainsäädännön mukaan yhtiötä konkurssiin hakeneiden tahojen pitäisi laittaa uusi hakemus konkurssin peruuttamisesta. Kuitenkin on hyvä mainita, että konkurssiasiamiehen mukaan hakemusta ei tarvitse peruuttaa, vaikka velat maksettaisiin.

Bluesin verkkosivujen tiedotteen mukaan konkurssitilanteessa tuomioistuin nimittää pesänhoitajan, joka tulee aloittamaan konkurssipesän hallinnoimisen välittömästi. Sen jälkeen yhtiö ja sen johto ei enää päätä omista asioistaan.

Ketkä olivat mystiset ulkomaiset rahoittajat?

Jääkiekko Espoo Oy:n toimitusjohtaja Tage Johansson kertoi aikaisemmin maanantaina, että hänellä on esittää käräjäoikeudelle ulkomainen sijoittaja tai sijoittajia, jotka laittaisivat 600 000 – 900 000 euroa espoolaisseuran hyväksi. Käräjäoikeus ei pitänyt Johanssonin esityksiä asian suhteen uskottavana.

Johansson kertoi, että edellämainituilla summilla olisi ollut tarkoitus maksaa kaikki Bluesille tulleet velat, mutta mediassa liikkuneiden tietojen mukaan espoolaisseuralla on velkaa huomattavasti enemmän kuin mitä ulkomainen sijoittaja tai sijoittajat olisivat antaneet.

Tuleeko tuttu liikemies vielä apuun?

Bluesin konkurssipäätös ei tarkoita välttämättä sitä, että espoolainen liigakiekkoilu tulee päätökseen, sillä alueen kiekkofaneilla on yksi ihminen, joka voi muuttaa tilanteen. Hän on Jussi Salonoja, jonka alaisuudessa Blues on aikoinaan toiminutkin.

Salonoja on käynyt aikaisemmin paljon keskusteluita siitä, että hän saisi Bluesin omistukseensa, mutta nykyjohto ei ole suostunut myymään seuraa hänelle. Jos nykyjohto olisi tehnyt toisin, Bluesin tulevaisuus voisi olla toinen.

Salonoja on valmis sijoittamaan Bluesiin tai ylipäätänsä SM-liigaan 1,8 miljoona euroa. Se on hänen mukaansa katto, jonka ylittävää summaa mies ei ole valmis antamaan.

 

SM-liigan puolivälierät jatkuvat tiistaina, kun kolmannet osaottelut pääsevät vauhtiin.

Peliyhtiö Unibet on jääkiekkovedonlyöntiin erinomainen valinta. Sivuston kautta on mahdollista lyödä vetoa eri jääkiekkosarjoista ja hankkia loistavan talletusbonuksen.

Lähde: Blues tiedote

Lue myös:
VIDEO: NHL-veteraani ilmoitti kyyneleet silmissä uran lopusta
VIDEO: SM-liigan runkosarjan palkinnot jaettu

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa