Jääkiekon MM 2015: Suomen ensi vuoden MM-lohko selvillä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 20/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP / MICHAL CIZEK

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 17.5.2015

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Fasel piti eilen Prahassa varsin mielenkiintoisen lehdistötilaisuuden. Keskustelunaiheeksi nousivat MM-kisojen järjestelyt ja ensi vuoden lohkojaot. Fasel kertoikin, että Suomi tulee pelaamaan ensi vuoden MM-kisoissa Pietarin lohkossa. Vuoden päästä MM-kisat järjestetään Venäjällä. Pelipaikkakuntina toimivat Moskova ja Pietari.

Faselin mukaan Suomi pelaa ensi vuonna alkulohkon Pietarissa, olipa Suomi IIHF:n rankingissa millä sijalla tahansa. Lohkojaot määräytyvät perinteisesti rankingin mukaan. Jos Suomi kuuluu rankingissa Moskovassa pelattavaan lohkoon, siirretään Suomi Pietariin. Faselin perustelut edellämainitulle tiedolle ovat ne, että suomalaisten kannattajien on helpompi matkustaa Pietariin.

Tshekin kisajärjestäjät saivat Faselilta positiivistä palautetta.

– Fanikylässä ei ole ollut nujakoita. Kisoissa pelaa vahvoja joukkueita ja olemme nähneet hienoja esityksiä, Fasel kertoi Kansainvälisen Jääkiekkoliiton nettisivuilla.

Fasel jatkoi puheenvuoroaan kertomalla, että ei ole tarvetta järjestää MM-kisoja joka toinen vuosi.

– Kukaan liitossa ei ole toivonut, että kilpailut järjestettäisiin joka toinen vuosi. Yli miljardi on seurannut kisoja ja yli 700 000 fania on paikan päällä. Tällä menestyksellä voisimme järjestää kisat kahdesti vuodessa, Fasel totesi.

Jälleen kerran tuomarityöskentely on noussut MM-kisojen yhdeksi suurimmaksi puheenaiheeksi, johon Fasel onkin mahdolliseksi keksimässä hieman uutta ratkaisua. Lopuksi hän totesikin, että tulevaisuudessa tuomarit kuuluttavat tuomionsa yleisölle mikrofonilla ja näin ollen heillä on mahdollisuus myös perustella tuomioitaan.

– Meidän pitää antaa tuomareille oikeat työkalut ja saada yleisö tietoiseksi tuomareiden päätöksistä. Tuomareille on tulossa mikrofoonit, joiden kautta he voivat kommunikoida ja kertoa päätöksistään, Fasel päätti.

Lähde: Yle