Jääkiekon MM-kisat 2015

Jääkiekon MM-Turnaus 2015 – Tsekki

Jääkiekon mm-kisat pelataan 1-17.4.2015 Prahassa ja Ostravassa. Veikkaussivut.com tarjoaa sinulle jääkiekon maailmaanmestaruusturnauksen kuumimmat tipit ja uutiset, huippuluokan kuvatarjontaa sekä videoklippejä.  Mukaan mahtuu tietysti kisojen otteluohjelma, sarjatilanne- ja tulostietoa.  MM-joukkueista löytyy laajat esittelyt ja lisäämme  kisojen aikana uusia pelaajaprofiileja lukijoitamme varten. Sekä katsojamäärissä että vedonlyöntivolyymissä mitattuna juuri jääkiekon MM 2015 on niin pelaajille kuin jääkiekon ystäville äärimmäisen odotettu ja hieno tapahtuma.

 

 

Jääkiekon MM-Kisojen joukkueet

Saksa Itävalta Norja Ruotsi Tanska Suomi Valko-Venäjä Ranska
Tsekki Kanada Latvia Slovenia Slovakia Sveitsi Venäjä USA

 

>

Jääkiekon MM 2015 – Missä mennään?

collage

 

Lähtökohdat:

MM-kilpailut järjestetään tällä kerralla Tsekissä. Ottelupaikkakuntina ovat Praha ja Ostrava. Edellisen kerran Tsekissä järjestettiin MM-kilpailut vuonna 2004. Tapahtuma käynnistyy 1. toukokuuta, jolloin olisi tarkoitus aloittaa ensimmäisiä alkulohkojen kamppailuita. Maailmanmestaruus pitäisi puolestaan olla selvillä 17. toukokuuta mennessä. Prahassa MM-kilpailuita tullaan pelaamaan O2-Areenalla, jonne mahtuu 17 360 katsojaa. Ostravassa käytössä on CEZ-Areena, mikä vetää 10 595 silmäparia.

Eniten MM-voittoja historian aikana on ottanut Venäjä, jolla on mestaruuksia 27 kappaletta Toisena tilastossa on Kanada, joka on vienyt mestaruuden 24 kertaa. Kansainvälinen jääkiekkoliitto ylläpitää jääkiekon maailmanrankingia, joka perustuu maajoukkueiden menestykseen viimeisissä MM-kisoissa ja edellisissä olympialaisissa. Neuvostoliiton maailmanmestaruus vuosimallia 1986 oli pitkään viimeisin isäntämaan voittama maailmanmestaruus, kunnes Ruotsi lopulta onnistui voittamaan kotiyleisönsä edessä mestaruuden MM-kilpailuissa vuonna 2013. Tuolloin MM-kullasta taisteltiin Helsingissä ja Tukholmassa. Olisiko tässä turnauksessa kotiyleisön aika jatkaa Ruotsin näyttämällä tiellä?

Odotukset MM-kisoihin 2015:

Tänä vuonna MM-kilpailuissa mukana ovat lohkossa A Ruotsi, Kanada, Tsekki, Sveitsi, Saksa, Itävalta, Ranska ja Latvia. Lohko A:n suurimmat suosikit ovat luonnollisesti Ruotsi ja Kanada, mutta Tsekin ja Sveitsin panosta on lisäksi mielenkiintoista päästä seuraamaan. Tsekki kuuluu jääkiekon suurmaihin, sillä he menestyivät vahvasti vuosituhannen vaihteessa Punaisten voittaessa peräkkäin jääkiekon maailmanmestaruuden kolme kertaa vuosina 1999–2001 sekä olympiakultaa vuonna 1998. Nyt he pääsevät lisäksi pelaamaan kotiturnauksessaan.

Lohkossa B joukkueina ovat Suomen lisäksi Venäjä, Tanska, Slovenia, Valko-Venäjä, Norja, Slovakia ja Yhdysvallat. Suomi ja Venäjä ovat tässä lohkossa paperilla katsottuna ylitse muiden, mutta heidän takanaan Yhdysvallat on aina yllätysvalmis joukkue ja sen lisäksi muun muuassa Norjan peliesityksiä on mielenkiintoista päästä seuraamaan. Norja on ottanut askeleita eteenpäin ja he ovat pystyneetkin tuottamaan useita huippupelaajia Patrick Thoresenin johdolla. Hän pelaa tälläkin kaudella KHL:ää.

Lohkot määräytyvät tänäkin vuonna IIHF:n World Rankingin 2014 perusteella. Itävalta ja Slovenia nousevat 1. divisioonasta takaisin pääsarjaan.

o2arena
Suomen lohkon ottelut tullaan pelaamaan Ostravassa. Turnauksen ensimmäisessä ottelussa Suomi kohtaa Yhdysvallat. Tuo kamppailu pelataan 1. toukokuuta. Yhdysvaltoja vastaan pelattavan kamppailun jälkeen vuorossa ovat ottelut Tanskaa ja Norjaa vastaan. Alkulohko-ottelut täydentyvät Sinivalkoisten osalta vielä Sloveniaa, Slovakiaa, Valko-Venäjää ja lopuksi Venäjää vastaan käytävillä otteluilla. 12. toukokuuta pelattava Suomen ja Venäjän kohtaaminen onkin tapahtuma, jota ei kannata jättää välistä.

 

 

cezarenaAlkulohkojen jälkeen pudotuspelit käynnistyvät 14. toukokuuta. Tuolloin vuorossa ovat puolivälierät. Mukana tässä vaiheessa joukkueita on siispä kahdeksan. Kaksi puolivälierää pelataan Prahassa ja kaksi Ostravassa. Puolivälieristä voittajat jatkavat matkaansa kohti semifinaaleita, mitkä tullaan pelaamaan 16. toukokuuta. Tässä vaiheessa Ostravassa ei enään MM-mitaleista taistella, vaan Praha toimii ainoana turnauskaupunkina. 17. toukokuuta hävinneet osapuolet kohtaavat pronssiottelussa ja MM-kullasta taistelu huipentuu samana iltana pelattavaan MM-loppuotteluun.

Kertoimet:

Unibet toimii MM-kilpailuidenkin osalta yhtenä parhaimpana vedonlyöntitoimistona. Tällä hetkellä Venäjälle tarjotaan pienintä kerrointa. Heidän turnauksen mestaruudesta saisi kertoimen 2,85. Venäjän suurimmiksi haastajiksi Unibet on nostanut Kanadan ja Ruotsin. Kanadalle tarjotaan kerrointa 3,75 ja puolestaan Ruotsille saa tässä vaiheessa kerrointa 5,00. Suomen kerroin on toistaiseksi 7,50. Näin hyvissä ajoin ennen MM-kilpailuiden alkua on mahdollista löytää listasta ylikertoimia ja sen takia toistaiseksi suosittelemme jättämään suurimmat mestarisuosikit, Venäjän ja Kanadan pois vetokupongilta.

Katso myös:

Jääkiekon MM-kisat 2015  | Otteluohjelma | Pelaajat | Katso MM-otteluita | Tulospörssi 

Saksa | Itävalta | Norja | Ruotsi | Tanska | Suomi | Valko-Venäjä | Ranska
Tsekki | Kanada | Latvia | Slovenia | Slovakia | Sveitsi | Venäjä USA