Jääkiekon MM 2015: Suomelle MM-historiaa ja voitto Slovakiasta!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 05/09/2015
Jaa tämä...

AFP PHOTO/ JOE KLAMAR


Veikkaussivujen toimitus | Tuomas  9.5.2015

Jääkiekon MM-turnaus jatkui Suomen osalta parhaimmalla mahdollisella tavalla, sillä Leijonat kaatoivat alkuillan kamppailussa Slovakian maalein 3-0. Kamppailussa oli etukäteen ajatellen suuret panokset, sillä etenkin Slovakian olisi ollut lähes pakko saada taistosta edes osa pisteistä, jotta pudotuspelihaaveet olisivat pysyneet realistisesti elossa.

Kaksi ensimmäistä erää pelattiin maalittomissa lukemissa. Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi Joonas Donskoi. Viisi minuuttia myöhemmin Juhamatti Aaltonen katkaisi Slovakian selkärangan viimeisteltyään maalin edestä sinivalkoiset kahden maalin karkumatkalle. Kahdeksan sekuntia ennen peliajan päättymistä Leo Komarov viimeisteli vielä yhden osuman.

Alkuiltapäivän aikana tuli tietoon, että loistavan MM-turnauksen pelannut Pekka Rinne ei pysty tänään pelaamaan. Juuse Saros hälytettiin apuun ja nuori maalivahti kiitti vastuusta pelaamalla nollapelin. Se tiesikin sitä, että Suomi on nyt tehnyt kaikkien aikojen nollaputkiennätyksen MM-tasolla. Leijonien maali on varjeltunut takaiskuilta peräti 242 minuuttia ja 38 sekuntia. Saroksen peliesitys oli Slovakiaa vastaan hyvin kylmäpäinen ja ilta todistikin, että Suomen mahdollinen menestys ei ole maalivahtien osalta vain Rinteen varassa.

– Sitä vaan koitti nauttia eikä ressailla liikoja. Ei tiedä, tuleeko tällaisia tilaisuuksia jatkossa, joten nauttia pitää, Saros sanoi MTV Sportille.

Suomi nousee Slovakia-voitolla 12 pisteeseen yhdessä USA:n ja Venäjän kanssa. Suomen pelit jatkuvat maanantaina kamppailulla Valko-Venäjää vastaan. Alkulohkon päätöskierroksella Leijonat kohtaa juuri hallitsevan maailmanmestarin, Venäjän.

Lauantain kunniaksi MM-kamppailut jatkuvat tuttuun tapaan kahdella iltaottelulla. A-lohkossa yhteen iskevät Ruotsi ja Sveitsi. Puolestaan Suomen lohkossa vastakkain asettuvat Norja ja Tanska.