Jääkiekon MM 2015: Jenkit voittoon halutonta Venäjää vastaan!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 05/05/2015
Jaa tämä...

AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV


Veikkaussivujen toimitus | Tuomas  5.5.2015


Nuori jenkkiryhmä otti luulot pois Venäjältä

Jääkiekon MM-turnauksen toistaiseksi suurin yllätys nähtiin maanantaina, jolloin pelattiin Venäjän ja USA:n välinen äärimmäisen mielenkiintoinen kohtaaminen. Venäjä lähti otteluun jopa suurena ennakkosuosikkina, mutta niin vain yhdysvaltalaisryhmä kaatoi hallitsevan maailmanmestarin numeroin 2-4.

Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi USA. Kamppailua oltiin ehditty pelaamaan kuusi minuuttia, kun Trevor Lewis siirsi yhdysvaltalaisryhmän johtoon. Avauserässä merkkautettiin maalin lisäksi kaksi jäähyä. Venäjän jäähyaitiossa istui Yegor Yakovlev ja vastustajan ryhmästä kaksiminuuttisen nappasi Justin Faulk.

Kamppailun toisessa erässä molemmat joukkueet viimeistelivät yhdet maalit ryhmää kohden. Venäjä nousi taistelussa tasoihin Anton Belovin osumalla, johon syöttöpisteet saalistivat Artemi Panarin ja Evgeni Dadonov. Belovin maali oli ottelun kenties näyttävin. Välittömästi maalin jälkeen punaiset keskittyivät kuitenkin jäähyilyyn nappaamalla kaksi kaksiminuuttista lyhyen ajan sisään. USA ei jättänyt loistavaa tilaisuutta käyttämättä, vaan Torey Krug vei ylivoimalla ryhmän uudelleen johtoon. Toiselle erätauolle lähdettiin yhdysvaltalaisten johtolukemissa 1-2.

Ottelun kolmannen erän alussa Venäjä haki kovasti tasoitusmaalia. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana USA ei saanut Sergei Bobrovskia kohden laukaustakaan. Sekään ei lopulta riittänyt, sillä kolmannen erän puolen välin jälkeen Marco Arcobello siirsi yhdysvaltalaiset kahden maalin karkumatkalle. Venäjä onnistui vielä Sergei Plotkinovin kavennusmaalilla tulemaan maalin päähän, mutta ilman maalivahtia lopussa pelannut tähtiryhmä kaatui lopullisesti Brock Nelsonin viimeisteltyä viimeisen täysosuman tyhjään maalin.

Katso ottelun voittomaaliksi jäänyt osuma tästä:

[USA vs Venäjä yhteenveto shortcode=”USA vs Venäjä yhteenveto”]

”Se on itseasiassa mukavempaa pelata MM-tasolla kuin olen kuvitellut. Vaikka minulla on vyöllä kamppailu NHL-kaukaloissa, pelaaminen maailmanmestaruudesta on kuin toista maata”, USA:n maalivahti, Jack Campbell kertoi ottelun päätteeksi. Haastattelussa hän kertoi lisäksi, että kansan huutaessa Venäjää täyttä kurkkua, se antoi vain lisää potkua hallitsevan mestarin kaatamiseen.

Ottelun avausmaalin viimeistellyt Lewis kertoi myös oman näkemyksensä tuoreeltaan: − Meillä on nuori, tuore ja nälkäinen joukkue. Aloitimme hyvin, mutta nostimme jalkaa kaasulta, ja Venäjä pääsi mukaan. Kolmannen erän 3−1-maali oli todella tärkeä, Lewis totesi.

Taistelun päätteeksi Venäjän kannattajat jättivät itsestään suorastaan raivostuttavan kuvan. Yhdysvaltain kansallislaulun aikana hallissa raikuivat venäläiskannattajien toimesta lopputulokseen pettyneiden vihellykset.

Venäjän haluttomuus

Ennen MM-turnauksen alkua Venäjän kohdalla keskusteltiin, että ryhmän suurin uhkaaja on Venäjä itse. Ottelussa USA:ta vastaan hallitsevan maailmanmestarin asenne oli juuri sellainen, jota tällä tasolla ei saisi näkyä. Panarinin johtama kenttä laidoillaan Vadim Shipatshev ja Dadonov esiintyivät jossain määrin edukseen, mutta varsinkin Venäjän suurimpien tähtien, Ilya Kovalchukin ja Evgeni Malkinin kohdalla USA -ottelun perusteella voisi kysyä, että olivatko he loppupeleissä joukkueelleen enemmän hyödyksi vai haitaksi? Molempien tähtipelaajien peliesitys oli vähintäänkin laiska ja haluton.

USA ollut positiivinen yllätys

USA on toistaiseksi MM-turnauksen kenties suurin positiivinen yllätys. Ennen kilpailuiden alkua yhdysvaltojen joukkueessa riitti kysymysmerkkejä, sillä ryhmässä oli useita yliopistosarjojen pelaajia, joiden todellinen iskukyky kansainvälisissä kamppailuissa oli täysin arvoitus. Nyt voi todeta, että heitetään ylläolevat väitteet roskakoriin. USA on liikkeellä nuorella ryhmällä, joka on täynnä nopeutta ja kiekollisuutta. Vielä viikko sitten harva uskoi, että ryhmällä olisi mahdollisuuksia nousta mitalipeleihin mukaan, mutta päävalmentaja Todd Richards on kasannut joukkueen, joka on aidosti hyvin nälkäinen ja näyttöhaluinen.

Lue myös:
Veikkaussivujen MM-kisablogi

vh-mm-banner-620-21