Venäjän MM-kisa joukkue

[venaja video shortcode=”venaja video”]

VENÄJÄ

Lähtökohdat

Venäjä lähtee MM-turnaukseen hallitseva maailmanmestarina. Viime vuoden kisoissa Venäjä voitti MM-kultaa kaatamalla tunteita herättäneessä loppuottelussa Suomen maalein 5-2. Seitsemän edellisen vuoden aikana punaiset ovat saalistaneet peräti neljä MM-kultaa, joten menestysnälkää on viime kevään tapaan riittänyt. Tämänkin kevään MM-turnaukseen Venäjä on saanut kasattua hurjan joukkueen, jonka suurin haastaja tulee oleman Kanada. Venäjä on täynnä yksittäisiä supertähtiä, mutta he ovat todistaneet pelaavansa joukkueena.

russisa-emblemSeuraa heitä

Venäjän materiaali on MM-turnauksen laadukkain yhdessä Kanadan kanssa. Punaisilta löytyy ratkaisuvoimaa ja yksilötaitoa käytännössä neljästä kentällisestä. Evgeni Malkin, Nikolai Kulemin ja Vladimir Tarasenko ovat uusimpina kasvoina liittymässä Venäjän MM-ryhmään. Vaikka Malkin on pelaajista seuratuin, Tarasenkollahan ei ole vielä MM-mitalia hankittuna, joten hänelle kisat ovat arvoasteikolla varmasti erittäin korkealla. Venäjän puolustus on todennäköisesti sopeutunut peliolosuhteisiin hyvin, sillä heistä vain yksi pelaa Pohjois-Amerikassa.

Venäjän maalinsuulta löytyy kaksi NHL-maalivahtia ja yksi KHL-torjuja. Sergei Bobrovsky toimii suurella todennäköisyydellä maan ykköstorjujana. Päättyneellä kaudella Bobrovsky pelasi noin 50 ottelua Columbus Blue Jacketsin vahvuudessa. Viime MM-turnauksessa Bobrovski torjui kahdeksassa ottelussa. Mikäli Bobrovski ei maalinsuulla onnistu, hänen paikkansa ottanee Konstantin Barulin, jolla on alla 44 ottelua Avangard Omskissa.

Vahvuudet ja heikkoudet

Venäjästä puhuttaessa nostetaan usein esille se, että pelaavatko joukkueen supertähdet yksilöinä vai joukkueena. Ei olisi ensimmäinen eikä varmasti viimeinen kerta, kun näin kävisi, mutta etenkin päättyneen KHL-kauden jälkeen Venäjän pelaajat jättivät itsestään erinomaisen kuvan joukkuepelaamisesta. Venäjän joukkueessahan on tälläkin kerralla monia SKA Pietarin pelaajia. KHL:n pudotuspeleissä pietarilaisseura todisti huikeaa venymiskykyään Ilya Kovalchukin ja Vadim Shipachevin johdolla. Ennen kaikkea joukkue pelasi yhdessä.

Venäjän suurin uhka on joukkue itse. Venäjältä löytyvät käytännössä kaikki ne ominaisuudet, joita vaaditaan MM-kullan uusimiseen, mutta samalla kolikon toisena puolena punaisilta löytyy jälleen sellaisia yksilöitä, jotka ovat tottuneet omassa seurassaan olemaan enemmän kuin tavallisen pelaajan roolissa. Kuinka joukkuepeli toimii? Supertähdistä esimerkiksi Evgeni Malkinin motivaatiota on lisäksi mielenkiintoista seurata heikosti päättyneen NHL-kauden jälkeen. Malkinin saapuminen Venäjän vahvuuteen on jo itsessään huikea asia, mutta kuinka riittää nälkää?

Valmennus

Olegs Znaroks jatkaa tänä keväänä Venäjän päävalmentajana. Hän valmensi vuosi sitten punaiset MM-mestaruuteen saakka. Venäjän päävalmentajana toimiva Znaroks toimii myös Dinamo Minskin hommissa. Pelaajauransa aikana hän edusti muun muuassa Dinamo Riikaa ja useita saksalaisseuroja. Viime vuoden MM-turnauksessa hän rikkoi toimitsijakieltoa olemalla yhteydessä apuvalmentajaan radiopuhelimen välityksellä.

Kertoimet

Unibet tarjoaa Venäjän MM-kullalle kerrointa 3,00. Sijoittumista kolmen parhaan joukkoon tarjotaan kerrointa 1,35. Kerroinasettelussa Venäjä on asetettu turnauksen suurimmaksi mestarisuosikiksi yhdessä Kanadan kanssa. Lohko B:n voitosta Venäjä palauttaa rahat 1,52 -kertaisesti. Koska Venäjän kanssa samassa lohkossa ei ole Suomea lukuunottamatta potentiaalisia uhkaajia, Venäjän lohkovoitto on hyvin todennäköinen.

Maalivahdit
Konstantin Barulin, Avangard Omsk
Sergei Bobrovsky, Columbus Blue Jackets
Anton Khudobin, Carolina Hurricanes

Puolustajat
Viktor Antipin, Metallurg Magnitogorsk
Anton Belov, SKA Pietari
Evgeni Biryukov, Metallurg Magnitogorsk
Maxim Chudinov, SKA Pietari
Mikhail Grigoryev, Torpedo Nizhny Novgorod
Dmitry Kulikov, Florida Panthers
Evgeni Medvedev, Ak Bars Kazan
Andrei Mironov, Dinamo Moskova
Yegor Yakovlev, Lokomotiv Yaroslavl

Hyökkääjät
Artem Anisimov, Columbus Blue Jackets
Yegor Averin, Lokomotiv Yaroslavls
Evgeni Dadonov, SKA Pietari
Ilya Kovalchuk, SKA Pietari
Nikolai Kulemin, New York Islanders
Andrei Loktionov, Lokomotiv Yaroslavl
Evgeni Malkin, Pittsburgh Penguins
Sergei Mozyakin, Metallurg Magnitogorsk
Valeri Nichushkin, Dallas Stars
Artemi Panarin, SKA Pietari
Sergei Plotnikov, Lokomotiv Yaroslavl
Vadim Shipachev, SKA Pietari
Sergei Shirokov, Avangard Omsk
Vladimir Tarasenko, St. Louis Blues
Viktor Tikhonov, SKA Pietari
Danis Zaripov, Metallurg Magnitogorsk

http://www.iihfworlds2015.com/en/teams/russia/#list

Jääkiekon MM-kisat 2015  | Otteluohjelma | Pelaajat | Katso MM-otteluita | Tulospörssi 

Saksa | Itävalta | Norja | Ruotsi | Tanska | Suomi | Valko-Venäjä | Ranska
Tsekki | Kanada | Latvia | Slovenia | Slovakia | Sveitsi | Venäjä USA