Jääkiekon MM-kisat 2014

Jääkiekon MM-kisat 2014 pelataan Valko-Venäjällä

Katso myös Jääkiekon MM-kisat 2015 – Tsekki

Jääkiekon MM-kisat 2014 pelataan tällä kertaa Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä. Järjestyksessään 78:nnen kerran järjestettävät MM-kisat ovat saaneet paljon kritiikkiä Valko-Venäjän huonon ihmisoikeustilanteen takia.

Kisat vihelletään käyntiin perjantaina 9. toukokuuta. Suomi aloittaa oman MM-urakkansa heti lauantaina 10. toukokuuta, kun joukkue saa vastaansa Latvian. Finaali taas pelataan 25. toukokuuta peräti 15000 katsojaa vetävällä Minsk-Arenalla.

Olympialaisissa Leijonat upeasti pronssille luotsannut Erkka Westerlund jatkaa Suomen pääkäskijänä luonnollisesti myös Valko-Venäjällä. MM-kisat ovatkin Westerlundille ensimmäiset sitten kevään 2007, jolloin hän seisoi viimeksi Suomen vaihtopenkin takana MM-tasolla. Moskovassa järjestetyt kisat päättyivätkin Leijonien osalta hopeiseen mitaliin, kun Kanada oli finaalissa vahvempi maalein 4-2. Leijona-veskari Kari Lehtonen valittiin tuolloin koko kisojen parhaaksi maalivahdiksi.

Westerlund ei siis ole mikään eilisen teereen poika maajoukkuevalmentajana. Vuoden 2007 MM-hopean ja Sotshista kaivetun pronssimitalin lisäksi huippuluotsin palkintokaapista löytyy myös olympiahopeaa vuodelta 2006 sekä MM-pronssia saman vuoden MM-kisoista.

Veikkaussivujen MM-kisa -osiossa on tarjolla kattavasti tietoa keväisestä kiekkokarkelosta. Sivustolta löydät muun muassa kaikkien MM-joukkueiden kokoonpanot. Otteluohjelma ja sarjataulukko taas ovat jatkuvasti ajan tasalla, jotta sinä pysyisit täysin mukana kisojen käänteissä.

MM-kisojen alkusarjan pistepörssin taas näet täältä!

Näin kisoissa pelataan

Suomi tahkoaa kisojen alkusarjan lohko B:ssä, jossa se saa vastaansa muun muassa olympialaisissa näyttävästi kukistuneet Venäjän ja USA:n. Myös viime MM-kisojen yllätysmenestyjä Sveitsi löytyy Leijonien seurasta.

Alkulohkot

Lohko A: Ruotsi, Tšekki, Kanada, Slovakia, Norja, Tanska, Ranska, Italia

Lohko B: Suomi, Venäjä, Yhdysvallat, Sveitsi, Saksa, Latvia, Valko-Venäjä, Kazakstan

Alkulohkoja on siis yhteensä kaksi ja molemmissa lohkoissa on yhteensä kahdeksan joukkuetta. Alkusarja pelataankin läpi kaikki kaikkia vastaan -periaatteella, mikä takaa jokaiselle joukkueelle peräti seitsemän alkusarjaottelua. Molempien lohkojen neljä parasta maata matkaavat puolivälieriin, jotka pelataan läpi normaalisti kerrasta poikki -tyylillä.

Alkulohkojen viimeiset maat taas putoavat suoraan B-sarjaan. Karsintasarjaa ei siis pelata lainkaan.

Suomen matsit alkusarjassa

Jääkiekon MM-kisat näkyvät täällä koto-Suomessa MTV-kanavalta. Ilmaiskanava MTV näyttää kaikki Suomen ottelut suorina lähetyksinä, mutta kultakurkku Antero Mertaranta selostaa ainoastaan maksukanavilla. Mikäli haluat todistaa Suomen matsit Mertarannan ääniraidalla, on sinun hankitta MTV Total -paketti.

MM-kisojen ottelut on kuitenkin katsottavissa myös veloituksetta – ja vieläpä täysin laillisesti. Täällä selitämme kuinka se on mahdollista!

Katso myös:
Jalkapallon MM-kisat 2014 -sivustomme, josta löydät muun muassa kisojen kattavan otteluohjelman kaikkine TV-lähetyksineenalkulohkojen sarjataulukot sekä jokaisen MM-joukkueen kokoonpanot!

50 € RISKITÖN VETO MM-KISOIHIN!

 

Lauantai 10.5.2014
16:45 Suomi-Latvia B (Minsk Arena)
Sunnuntai 11.5.2014
21:00 Suomi-Venäjä B (Minsk Arena)
Tiistai 13.5.2014
16:45 Saksa-Suomi B (Minsk Arena)
Torstai 15.5.2014
20:45 Suomi-Valko-Venäjä B (Minsk Arena)
Perjantai 16.5.2014
20:45 Suomi-Sveitsi B (Minsk Arena)
Sunnuntai 18.5.2014
16:45 USA-Suomi B (Minsk Arena)
Maanantai 19.5.2014
16:45 Kazakstan-Suomi B (Minsk Arena)