Jääkiekon MM-kisat 2012

Jääkiekon MM-kisat 2012

Jääkiekon MM-kisat 2012 pelataan Hartwall areenalla.

Katso myös:

Katso myös Jääkiekon MM-kisat 2015 – Tsekki
Jalkapallon MM-kisat 2014 -sivusto!

Jääkiekon MM-kisat 2012 ovat järjestyksessään 76. pelattavat jääkiekon maailmanmestauruuskilpailut. Suomi lähtee kotikisoihin, varmasti kaikkien tietäen, hallitsevana maailmanmestarina. MM-turnaus pelataan 4.-20. toukokuuta.

Katso myös jääkiekon mm kisat 2014 sivumme, josta näet tämän vuoden mm-kisoihin liittyvät otteluohjelman ja sarjataulukot sekä Suomen ja muiden maiden MM-joukkueet. Lue myös Sotshin talviolympialaisista.

Veikkaussivuilta näet MM-kisojen otteluohjelman ja sarjataulukot, joita päivitetään säännöllisesti. Katso myös kaikki MM-joukkueet, jos haluat seurata ottelujen kokoonpanoja. MM tilastot sivulta löytyvät MM-kisojen pistepörssi ja maalivahtipörssi. Vihjeistä löydät parhaat MM-vihjeet, joita Veikkaussivujen käyttäjät veikkaavat.

Suomi ja Ruotsi tulevat jakamaan kisat, jääkiekon MM-kisojen ”näyttämöinä” toimivat Helsingissä odotetusti Hartwall Areena ja Ruotsin puolella Tukholmassa Globen. Hartwall Areena toimii Jokereiden kotihallina, kun taas puolestaan Globen on Djurgårdenin kotihalli. Kilpailut tulevat olemaan ensimmäiset kisat jääkiekossa, jotka jaetaan kahden maan kesken.

Mitä kotikisoihin tulee, yksi jääkiekon MM-kisojen mielenkiintoisimmista ”kirouksista” on ilman muuta se, ettei kisojen isäntämaa ole juhlinut mestaruutta MM-turnauksessa sitten vuoden 1986, kun silloinen Neuvostoliitto voitti Moskovassa pelatutuissa maailmanmestaruuskilpailuissa kultaa. Suomen MM-kisajoukkue lähtee murtamaan vuoden 2012 MM-kisoihin 26 vuotta vanhaa kirousta.

 

Tänä vuonna alkulohkoja on vain kaksi

 

16 joukkuetta ollaan jaettu kahteen alkulohkoon, formaatti on uusi, aiemmin lohkoja on ollut neljä kappaletta. Kummastakin lohkosta neljä parasta menee puolivälieriin, jotka pelataan edelleen Helsingissä ja Tukholmassa. Mitaliottelut (välierät, pronssi- ja loppuottelu) pelataan  vain Helsingissä. Voit katsoa MM-turnauksen otteluohjelman linkistä. Turnauksen oikeastaan suurin muutos on se, ettei karsintasarjaa pelata ollenkaan, vaan alkulohkojen viimeiset joukkueet putoavat suoraan B-sarjaan. Vuonna 2013 formaatti on samanlainen, paitsi loppupelit pelataan silloin Tukholmassa. Viime vuoden MM-kisoissa Slovenia ja Itävalta olivat putoajat ja heidän tilalleen nousivat Kazakstan ja Italia. Joukkueille kertyy siis alkulohkossa seitsemän ottelua, kun kukin joukkue kohtaa kertaalleen toisensa.

Kisojen jälkeen maailmanrankingin perusteella yhdeksän parasta kiekkomaata lunastavat paikkansa suoraan vuoden 2014 Sotšin talviolympialaisissa. Loput kolme maata ratkeavat karsintojen perusteella. Ennen kisoja yhdeksän parasta kiekkomaata ovat järjestyksessä Venäjä, Suomi, Ruotsi, Kanada, Tshekki, Yhdysvallat, Sveitsi, Saksa ja Norja.

Jari Levonen viheltää Jääkiekon MM-kisoissa 2012.

 

Kansainvälinen jääkiekkoliitto on valinnut 16 pää- ja linjatuomaria viheltämään kisoissa. Suomea tuomariosastolla edustavat päätuomarit Antti Boman ja Jari Levonen, sekä linjatuomarit Masi Puolakka ja Sakari Suominen.

 

2012 MM-kisojen maskottina toimii HockeyBird.

 

2012 MM-kisojen maskottina toimii ”HockeyBird”, joka tulee maailmalla menestyneestä niittäneestä Angry Birds-pelistä, jota on ladattu ympäri maailmaa miljooniin kännyköihin ja tietokoneisiin. Toni Kysenius on suunnitellut maskotin ulkonäön. HockeyBird saa myös oman postimerkin, jotka ovat tulleet myyntiin 21. maaliskuuta.

 

 

 

Jääkiekon MM-kisaveikkaus

Osallistu Veikkaussivujen ilmaiseen MM-kisaveikkaukseen! Palkintopotti on yhteensä 200 € ja paras veikkaaja kuittaa itselleen 100 €. Lue lisää Veikkaussivujen MM-kisaveikkauksesta.

Tulostaulukko