Jääkiekon MM-kisat 2016

Jääkiekon MM-kisat pelataan 6-22.5.2016 Moskovassa ja Pietarissa. Veikkaussivut.com tarjoaa sinulle jääkiekon maailmaanmestaruusturnauksen kuumimmat tipit ja uutiset, huippuluokan kuvatarjontaa sekä videoklippejä.  Mukaan mahtuu tietysti kisojen otteluohjelma, erityistä huomiota vaativien pelaajien esittelyjä sekä muutama täsmä poiminta turnauksen mestarisuosikeista ja mustasta hevosesta. Katsojamäärissä että vedonlyöntivolyymissä mitattuna juuri jääkiekon MM 2016 on niin pelaajille kuin jääkiekon ystäville äärimmäisen odotettu ja hieno tapahtuma.

Jääkiekon MM 2016 – Mitä, missä, milloin?

Lähtökohdat

MM-kilpailut järjestetään tällä kerralla rakkaassa itänaapurissamme Venäjällä. Ottelupaikkakuntina toimivat maan suurkaupungit Pietari ja Moskova. Vuoden 2016 MM-kisat ovat nyt seitsemännet maassa järjestettävät MM-skabat, Venäjä on isännöinyt kisoja aiemmin vuosina 1957, 1973, 1979, 1986, 2000 ja 2007. Joka keväiset kiekkokarnevaalit käynnistyvät 6. toukokuuta, jolloin olisi tarkoitus aloittaa ensimmäisiä alkulohkojen kamppailuita. Maailmanmestaruus pitäisi puolestaan olla selvillä 22. toukokuuta mennessä. Moskovassa MM-kilpailuita tullaan pelaamaan maan ylpeydessä VTB-jääpalatsissa, jonne mahtuu 12 000 katsojaa. Pietarissa käytössä on Jubileinyi-urheilukeskus, mikä vetää 7 000 silmäparia.


 

Eniten MM-voittoja historian aikana on ottanut juuri isäntä Venäjä, jolla on mestaruuksia 27 kappaletta. Toisena tilastossa on Kanada, joka on vienyt mestaruuden 25 kertaa. Kansainvälinen jääkiekkoliitto ylläpitää jääkiekon maailmanrankingia, joka perustuu maajoukkueiden menestykseen viimeisissä MM-kisoissa ja edellisissä olympialaisissa. Neuvostoliiton maailmanmestaruus vuosimallia 1986 oli pitkään viimeisin isäntämaan voittama maailmanmestaruus, kunnes Ruotsi lopulta onnistui voittamaan kotiyleisönsä edessä mestaruuden MM-kilpailuissa vuonna 2013. Tuolloin MM-kullasta taisteltiin Helsingissä ja Tukholmassa.Venäjä on panostanut kisoihin kaikkensa ja maalle ei kelpaa mikään muu kuin mestaruus kotiyleisönsä edessä. Erityistä voitonnälkää Venäjälle on luonut viime vuoden MM-finaalissa koettu rökäletappio Kanadalle. Nähtäväksi jääkin, pystyykö Venäjä tekemään nyt saman tempun kuin Ruotsi kolme vuotta sitten.


Odotukset MM-kisohin 2016

Tänä vuonna MM-kilpailuissa mukana ovat lohkossa A Venäjä, Ruotsi, Tsekki, Sveitsi, Norja, Tanska, Kazakstan ja Latvia. Lohko A:n suurimmat suosikki on luonnollisesti Venäjä. Muuten peli on vielä täysin auki sillä molemmat suurmaat sekä  Ruotsi että Tsekki ovat painineet ennen turnausta joukkueen kasaamisen kanssa ja eikä kummankaan joukkueen pelilliset otteet ole juuri vakuuttaneet. Tämä tarjoaakin todella herkullisen yllätysmahdollisuuden jo aiemmin MM-kisoissa hyviin tuloksiin yltäneille Sveitsille ja Norjalle.

Lohkossa B joukkueina ovat Suomen lisäksi Kanada, Yhdysvallat, Unkari, Valko-Venäjä, Saksa, Slovakia ja Ranska. Suomi ja Kanada ovat tässä lohkossa paperilla katsottuna ylitse muiden, mutta heidän takanaan Yhdysvallat on aina yllätysvalmis joukkue ja sen lisäksi muun muuassa Saksan peliesityksiä on mielenkiintoista päästä seuraamaan. B-lohkoon aivan omanlaista mielenkiintoa myös Unkarin maajoukkue, joka on ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen mukana MM-karkeloissa. Joukkueessa onkin mukana paljon myös suomalaiselle Liiga-yleisölle tuttuja pelaajia kuten suomessa pelannut maalivahti Zoltan Hetenyi, SaiPasta ja Bluesista tuttu Frank Banham sekä viime kauden Kalpassa viettänyt Balazs Sebok.

Yhdeksi suurimmaksi odotusarvoksi kisoille voidaan asettaa myös nuorten pelaajien esiinmarssi ja ilotulitus. Tämän vuoden MM-kisoissa nähdään nimittäin poikkeuksellisen suuri määrä nuoria supertähtiä jotka tulevat jättämään jälkensä jääkiekkohistoriaan. Onkin siis todella mielenkiintoista seurata kisoissa muun muassa tulevan NHL-draftin kärkivarausten Patrik Laineen ja Auston Matthewsin otteita. Edellä mainittujen herrojen lisäksi jäällä tekevät tulosta myös viime kesän ykkösvaraus Kanadan Connor McDavid, 20 – vuotiaan NHL:n herrasmiespelaajaksi ehdolla oleva Aleksander Barkov ja koko joukkueellinen nuoria slovakipelaajia. Näitä nuoria pelaajia kannattaa pitää nyt silmällä, koska heidän esiintyminen MM-jäillä ei tule olemaan joka vuotista herkkua!


 

 

 

Yubileyny Sports Palace Suomen lohkon ottelut tullaan pelaamaan Pietarissa Jubileinyi-urheilukeskuksessa. Turnauksen ensimmäisessä ottelussa Suomi kohtaa heti ensimmäisenä kisapäivänä 6.5 Valko-Venäjän. Tuon ottelun jälkeen on vuorossa ottelu Saksaa vastaan. Alkulohkon kolmas ottelu onkin todellinen herkkupala ja nuorten lupausten kaksintaistelu kun Suomi ja Yhdysvalla, Laine sekä Matthews ottavat yhteen 9.5 Alkulohko-ottelut täydentyvät Sinivalkoisten osalta vielä Unkaria, Ranskaa, Slovakiaa,  lopuksi Kanadaa vastaan käytävillä otteluilla. 17. toukokuuta pelattava Suomen ja Kanadan kohtaaminen onkin tapahtuma, jota ei kannata jättää välistä.

 

VTB-jääpalatsi Alkulohkojen jälkeen pudotuspelit käynnistyvät 19. toukokuuta  Tuolloin vuorossa ovat puolivälierät. Mukana tässä vaiheessa joukkueita on siispä kahdeksan. Kaksi puolivälierää pelataan Pietarissa ja kaksi Moskovassa. Puolivälieristä voittajat jatkavat matkaansa kohti semifinaaleita, mitkä tullaan pelaamaan 21. toukokuuta. Tässä vaiheessa Pietarissa ei enään MM-mitaleista taistella, vaan Moskova ja Jääpalatsi toimivat ainoana turnausnäyttämönä. 21. toukokuuta hävinneet osapuolet kohtaavat pronssiottelussa ja MM-kullasta taistelu huipentuu samana iltana pelattavaan MM-loppuotteluun.


 

Summa summarum voimme odottaa Venäjän jääkiekon vuoden 2016 MM-kisojen tarjoavan kaikille katsojille, penkkiurheilijoille ja vedonlyöjille huikeat pari viikkoa. Kotiyleisö tulee mylvimään omiensa puolesta, tuomarit sortuvat paineen alla, nuoret tähdet loistavat, Don Tami herättää myötähäpeää, ja haaveissa biletetään jo järkyttävissä torijuhlissa. Ei muuta kuin Lets get ready to rumble!

Tutustu myös muuhun MM-kisa sisältöömme:

MM2016 PÄÄSIVU

MESTARISUOSIKKI: VENÄJÄ   MESTARISUOSIKKI: KANADA MESTARISUOSIKKI: SUOMI  MUSTA HEVONEN: SVEITSI

SEURAA NÄITÄ PELAAJIA MM-KISOISSA OSA 1

LEIJONIEN KOKOONPANO   OTTELUOHJELMA