Aina vaarallinen Kanada lähtee uusimaan maailmanmestaruutta

Team Canada on maajoukkue joka voi voittaa jok’ikinen vuosi maailmanmestaruuden.  Jääkiekkoilun emämaa saa pumpattua vuosi toisensa jälkeen liikkeelle laadukkaan joukkueen, jota jokaisen vastustajan on syytä varoa. Viime vuoden Tshekin MM-kisat päättyivät Kanadan nöyryyttäessä Venäjää luvuin 6 – 1. Tänä vuonna puolustava mestari lähtee uusiman samaa temppua venäläisten omalla maaperällä.

Kanadan kirkkaimpia tähtiä tämän vuoden joukkueessa ovat ehdottomasti viime kesän NHL-draftin ykkösvaraus Connor McDavid, Anaheim-tähti Corey Perry ja sekä viime vuoden kisojen pistepörssin kakkonen Taylor Hall. Maalivahtisosastolla Kanadaa pitää pystyssä kelpo kassari Cam Talbot. Kanadan puolustus on myös NHL-kentillä marinoitua osastoa, mutta todelliset tähdet loistavat poissaolollaan NHL:n pudotuspelien vuoksi. Joukkueen valmentajan Bill Peters on myös hieman villi kortti. Petersillä on takanaan vasta kaksi kautta päävalmentajan tehtävissä NHL:ssä Carolina Hurricanesin peräsimessä, ja molempina vuosina joukkue on missannut Stanley Cup pudotuspelit. Kansainvälistä kokemusta Petersillä on vuodelta 2008, jolloin Peters valmensi muun muassa Kanadan alle 18 – vuotiaat Ivan Hlinka turnauksen voittoon. Joukkueessa pelasivat tuolloin muun muassa Taylor Hall, Ryan O’Reilly, Brayden Schenn, ja Evander Kane.

Kanadan tämän vuoden päätavoite on syksyllä World Cup mestaruuden voittaminen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Kanada lähtisi silti ihan tosissaan hakemaan jälleen yhtä maailmanmestaruutta kaappiinsa. Peliyhtiö Unibetilla on silti kova luotto vaahterapaitoihin, ja se tarjoaakin kanukkien mestaruudelle Venäjän jälkeen toiseksi pienimmän kertoimen 3,30. Sijoille 1 – 3 veikkaamisesta saa rahat takaisin 1,30 kertaisesti.

Tutustu myös muuhun MM-kisa sisältöömme:

MM2016 PÄÄSIVU

MESTARISUOSIKKI: VENÄJÄ   MESTARISUOSIKKI: KANADA MESTARISUOSIKKI: SUOMI  MUSTA HEVONEN: SVEITSI

SEURAA NÄITÄ PELAAJIA MM-KISOISSA OSA 1

LEIJONIEN KOKOONPANO   OTTELUOHJELMA